Türkiye’de 4 ilde yapılan Okulsporları Futsal Yarı Final maçlarının ardından kız ve erkeklerde finalistler belli oldu. Trabzon’daki maçlarda kızlarda Trabzon Spor Lisesi ile İstanbul Özel Merter Final Anadolu Lisesi, erkeklerde ise Rize Güneysu Spor Lisesi ile İstanbul Özel Merter Final Anadolu Lisesi finale yükseldi, diğer 3 ilden gelen takımlarla birlikte Türkiye finallerinde mücadele etme hakkı elde etti. 8’er kız ve erkek takımının mücadele edeceği Türkiye finalleri, 6-10 Nisan tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılacak.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği Okul Sporları Futsal Şampiyonasında yarı final karşılaşmaları tamamlandı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Okul Sporları Koordinatörlüğünün organizesiyle Beşirli Spor Kompleksinde yapılan Trabzon’daki yarı final maçlarına, önce il, ardından da grup maçlarını zirvede tamamlayan 11’er kız ve erkek futsal takımı katıldı. İkişer ayrı grup halinde yapılan yarı final maçlarının ardından grubunda ilk sırayı alan takımlar finallere yükseldi.

 

Genç kızlarda A grubu finalinde Giresun Spor Lisesini 4-2 yenen İstanbul Özel Merter Final Anadolu Lisesi, B grubunda ise Rize Güneysu Spor Lisesi’ni 1-0 yenen Trabzon Spor Lisesi futsal takımı finale yükseldi. Genç Erkekler’de ise A grubunda Pendik İTO MTAL ile karşılaşan Rize Güneysu Spor Lisesi maçı 2-1 kazanıp şampiyon oldu. B grubunda da Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi ile karşılaşan İstanbul Özel Merter Final Anadolu Lisesi takımı 8-2’lik galibiyetle, aynı okulun kız takımı gibi Türkiye finaline yükseldi.

 

Türkiye finallerine, Trabzon grubundan yükselen 2’şer takımla birlikte 8 kız ve erkek takımın katılacağını hatırlatan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Gençlerimizin sporla iç içe olduğunu görüp mutlu oluyorum. Derslerinde çalışkan, sporda potansiyeli yüksek gençlerle geleceğe daha umutla bakıyoruz” dedi. Dereceye giren takımlara kupaları Müdür Çetiner’in yanı sıra Futsal İl Temsilcisi Kemal Civelek, Okul Sporları Temsilcisi İlkay Günaydın ile Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi tarafından verildi.