Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen Okul Sporları Puanlı Atletizm Yarışmalarında birbirinden çekişmeli mücadeleler yaşandı. Akçaabat Söğütlü Atletizm Stadında yapılan yarışmalara katılan yüzlerce lise ve ortaokul öğrencisinin performansları, büyük alkış aldı. Dereceye giren sporcular, Trabzon’u Okul Sporları Bölge Yarışmalarında temsil etme hakkı kazandı.

 

Genç ve yıldızlar kategorilerinde yapılan Trabzon 2021-2022 Okul Sporları Puanlı Atletizm Yarışmalarında sporcular, 60 Metre, 100 metre, Uzun Atlama, Fırlatma Topu, 200 mt, 300 mt 100 mt Engelli, 3000 mt engeli, Sırıkla Atlama, Disk Atma, Üç Adım Atlama, İsveç Bayrak, 800 mt, 1500 mt, Yüksek Atlama ve 5x60 bayrak barışlarında dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştılar.

 

Türkiye’deki en büyük atletizm tesislerinden birinin bulunduğu Trabzon’un yıllardır bu branşta önemli başarılara imza attığının altını çizen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Bu yarışmalarda öğrencilerimizin gösterdiği performans bir kez daha, bu başarıların tesadüf olmadığını yenilerinin geleceğini net şekilde gösterdi.  Hepsini kutluyorum” diye konuştu.

 

300 sporcunun katıldığı yarışlarda dereceye girenlere ödüllerini Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ergüden, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Hasan Akıl, İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım ile İlçe tarım Müdürü İbrahim Nezir verdi.

 

 

DERECEYE GİREN OKULLAR

Genç Erkekler

  1. Trabzon Spor Lisesi,
  2. 17 Şubat Anadolu Lisesi
  3. Akçaabat Borsa İstanbul A. L.

Genç Kızlar

  1. Trabzon Spor Lisesi,
  2. Akçaabat Borsa İstanbul AL.,

Yıldız Kızlar

  1. Karakaya Ortaokulu,
  2. Akçaabat M. Selami Yardım O.O
  3. Akçaabat Cumhuriyet O.O

Yıldız Erkekler

  1. Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu,
  2. Ortahisar Uğurlu O.O.,
  3. Karakaya Ortaokulu

Küçük Erkekler

  1. Çağlayan Şht. Gürcan Bayrak O.O.
  2. Akçaabat Şehit Gökhan Uzun İ.H.O.
  3. Söğütlü Ortaokulu

Küçük Erkekler

  1. Mevlut Selami Yardım Ortaokulu
  2. Yomra Kaşüstü Cumhuriyet O.O.
  3. Ortahisar Uğurlu Ortaokulu