Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde engelli gençler için hayata geçirilen "Mutlu Çarşamba" Projesi, Trabzon’da her yıl olduğu gibi bu yılda yüzleri güldürüyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ‘Mutlu Çarşamba’ projesi ile özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyetler yürütüyor. Engellilere eğitim veren okullardan ve evlerinden alınarak Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislere getirilen engelli gençler ve çocuklar;  atletizm, güreş, jimnastik, masa tenisi ve yüzme branşlarında antrenörler ve uzman eğiticiler eşliğinde hem spor yapma imkânı buluyor hem de doyasıya eğleniyor.

Proje kapsamında çeşitli engel düzeyleri bulunan özel gereksinimli bireyler, Beşirli Spor Salonu, Yomra Cimnastik Salonu, Maçka Spor Salonu ve Düzköy Spor Salonu’nda keyifli vakit geçirdi. “Mutlu Çarşamba Projesi” ile engelli bireylere; temel spor becerileri kazandırılmaya, fırsat eşitliği sağlanmaya kişisel gelişimlerine katkıda bulunulmaya çalışılıyor. Her hafta çarşamba günü devam eden proje kapsamında teorik ve uygulamalı eğitim alan gençlerin sosyal ve psikolojik gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşantılarına katkıda bulunmak ve farkındalığı arttırmak için yürütülen çalışmalara ve projelere her daim destek verdiklerini belirten Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Spor, tüm bireyler için sağlıklı ve mutlu bir yaşamın anahtarıdır. Ancak spor, engelli vatandaşlarımız için daha çok anlam ifade ediyor. Engel türü ve derecesi ne olursa olsun spor yaparak sosyalleşen bireyler motivasyonunu arttırmaktadır. Spor sayesinde gençlerimiz daha kolay arkadaşlık kurabilmekte ve fırsat verildiğinde neler başarabildiklerini gözler önüne sermektedir. Belki de bazı gençlerimiz bu proje ile kendini keşfedip uluslararası arenada paralimpik oyunlarda yarışma imkânı bulacak. En nihayetinde onların gözlerindeki mutluluğu görmek bizleri daha çok mutlu ediyor.” dedi.