Trabzon’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı GSB Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Dart Yıldızlar ve Gençler Türkiye Birinciliği müsabakaları Hayri Gür Spor Salonu’nda büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 2022-2023 Okul Sporları faaliyet programı kapsamında 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Dart Yıldızlar ve Gençler Türkiye Birinciliği müsabakaları,  77 okuldan 308 sporcunun mücadelesine sahne oldu. Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakaların açılış seremonisine Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katıldı.

Hedef tahtasında en yüksek puanın toplanmaya çalışıldığı ve birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan müsabakalar sonunda Yıldız Kız kategorisinde; Denizli Tekkeköy Orta Okulu birinci, Gaziantep İncesu Ortaokulu ikinci, Erzurum Tuzcu Mimar Sinan Ortaokulu üçüncü, Ordu Necmettin Polvan Ortaokulu dördüncü oldu. Yıldız Erkeklerde Konya Karatay Ortaokulu birinci, Denizli Tekkeköy Ortaokulu ikinci, Denizli Yatağan Ortaokulu üçüncü olurken dördüncülüğü Kilis Hacı Mehmet nimet Ortaokulu elde etti. Genç Kız kategorisinde; Eskişehir Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi birinci, Ordu Ünye Anadolu Lisesi ikinci, Gaziantep Yeşilevler Borsa İstanbul Anadolu Lisesi üçüncü, Çorum İskilip Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü oldu. Genç Erkeklerde Şanlıurfa Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Denizli Tavas Anadolu Lisesi ikinci, Isparta Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi üçüncü, İzmir Konak Mersinli Mesleki ve Tenkijk Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalya töreni düzenlendi. Kupa ve madalya törenine Türkiye Bocce Bovling ve Dart Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve  Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katıldı. Okullara başarı belgeleri, madalyaları ve kupaları takdim edildi. İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu “Bugün sporda lider şehir olan Trabzon’umuzda okul sporları yıldızlar ve gençler Dart Türkiye Birinciliği müsabakaları kapsamında geleceğimizin başarılı sporcularını ağırlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Okullarımız, Türk sporunun alt yapısını oluşturan çok önemli bir unsurdur. Sizler bu faaliyetlerle alt yapıdan yetişen ve Türk sporuna damga vuracak yeteneklersiniz. Sizleri canı gönülden kutuluyorum. Dereceye giren sporcularımız başta olmak üzere, katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize, okullarımıza, velilerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Federasyon Başkanımıza destekleri ve öğrencilerin sevinçlerine ortak olduğu için teşekkür ederim.” dedi.