16.01.2017 tarihli Kuzey Ekspress gazetesi  “OLİMPİK HAVUZUN ÇATISI MI UÇTU? “ adlı habere hitaben açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bilindiği üzere 2011 yılında yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) kapsamında Trabzon’umuza bir çok tesis kazandırılmıştır. Bu tesislerin içerisinde Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’da bulunmaktadır. 

Mevcut havuzumuz denize sıfır konumunda bulunmakta ve Dış cephesi Alüminyum Kompozit ile kaplıdır. Deniz tarafından gelen sert kuzey rüzgârları sonrasında Alüminyum kompozit kısımların altından giren rüzgar dış cephede deformasyonlara oluşturmuştur. Zaman içerisinde oluşan bu deformasyonlar dış cephede açıklık ve kopmalara neden olarak havuzun içerisinde ciddi ısı kaybı da oluşturmuştur.  İl Müdürlüğümüz teknik ekiplerince havuzun dış cephesinde oluşan bu deformasyonlar giderilmeye çalışılsa da sorunun genel çözümünde yeterli olmamıştır.  Çalışmaları genel müdürlüğümüze rapor edilerek havuzu kullanıma geçici olarak kapattık. Rapor sonrasında  Havuzun dış cephesinin bakım onarımı için karar alınmıştır. Teknik anlamda çalışmalar başlatılmış olup en kısa sürede  Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nun dış cephesinin bakım onarımı yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur