37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 10 km Koşusu ile 22. Halk Koşusu ve yürüyüşü ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, sporcular ve basın mensuplarının katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Bugün Trabzon'umuzun hem de bölgemizin sporseverleriyle paylaşacağımız bir etkinliğimizi duyurmuş olacağız. Trabzon'umuz her zaman kültürün şehri olarak aynı zamanda barış içinde yarışı ilke edinen spor dünyasının da önemli merkezlerinden birisidir. Bunu 37. uluslararası yarı maratonu ile devam ettirecek. bu yarı maratona her zamanki gibi halk koşusunu katmış olacağız. Bu arada halk koşusunun sonradan başlatılması münasebetiyle 22.'sini ve 10 bin metre yarışının da ikincisini icra etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

KAZANANLARA ÖDÜLLER VERİLECEK

Gümrükçüoğlu, "Bütün Trabzon'u ne kadar koşabilir ve katılabilirlerse davet ediyorum. Bu yıl parkuru Atatürk alanından başlatarak Maraş caddesini takiben eski sahil oyuna inilecek, ardından Beşirli İMKB okulunun oradan dönülerek Cemal Kamacı'ya gelinecek. Kısa maratonumuzu 19 Şubat Pazar günü saat 09.15'te başlatmış olacağız. Geçen yıl toplam yarı maratona 328 yerli ve yabancı sporcu katılmıştı. Tüm halkımızı eşofmanlarıyla birlikte maratonumuza ilgi göstermelerini bekliyorum. Yarı maratonumuzun mesafesi ise 5 km'dir. Her yıl olduğu gibi mütevazi hediyelerimizi takdim edeceğiz. Yarı maratonda erkekler ve bayanlarda birincilere 3000'er dolar, ikincilere 2000 dolar, üçüncülere bin dolar, dördüncüye 500 dolar, beşincilere ise 300 dolar verilecek. 10 km koşusunda birincilere bin lira, ikincilere 750 lira, üçüncülere ise 500 lira verilecek.

 Veteranlar kategorisinde de ödüller ise, birincilere 500, ikincilere 300, üçüncülere de 200 TL verilirken, halk koşusunda ise birincilere 750 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye ise 300 TL verilecek" ifadelerini kullandı.

TOPLUMDAKİ BAZI SORUNLAR ÖNCEDEN ÇÖZÜLÜR

 Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, "Koşu sporun bir dalıdır. Herkes katılabilir. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da böyle etkinlikler düzenleniyor. Sponsor olan İpragaz ve temsilcisi Hayder Revi'ye de teşekkür ediyoruz. Bütün kamu ve kurum kuruluşlarında yetkisi olan tüm arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Neticede bunlar şehrin tanıtımı için iyi bir fırsattır. Tabi Trabzon özelinde baktığımızda daha farklı ve ses getirecek olan etkinliklerin yapılmasında herkes hemfikir. Her türlü maddi manevi ve altyapı imkanımız var. Bu konuda basının da desteği var. Artık yeni bir Türkiye diyoruz. 7'den 70'e değil artık 77'ye çıkarıyoruz. Halkın her kesim ve katmanında yapacak çok iş var. Spor layıkıyla yapılacak bir hale gelirse, toplumdaki bazı sorunları önceden çözmüş oluruz. Sağlık giderlerimizin azalması bakımından da faydalı olacağından kimsenin tereddütü yok. Bu tür ortamları daha çok yaparak insanları özendirmek ve bu işe başlatmak gerek. Bunun gibi etkinler gerçekten çok iyi düzenlenmiş etkinliklerdir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.