Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Trabzon rüzgarı esmeye devam ediyor.  81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katılımı ile başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi'nde (Analig), 15-16 Mart tarihlerinde Trabzon’da yapılan atletizm yarışmalarının ardından grup müsabakaları sona erdi. Atletizm, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo,  Hentbol, Basketbol, Judo, Voleybol, Karate, Yüzme  olmak üzere 10 spor branşında gerçekleştirilen ANALİG'de10 branşta grup müsabakaları tamamlandı. 

Analig Hakkında
Ülkemizin son 10 yılda spor alanında ve tesisleşmede büyük bir ivme kaydetmesi ve bunun doğrultusunda ülke gençliğinin spor sağlığı ve kültürü açısından sağlam temeller atarak yetiştirilmesi, sosyal ve kültürel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan antrenörlerimizin himayesinde il karmaları oluşturularak Anadolu Yıldızlar ligi kuruldu. 

Amaç TOHM’a Sporcu Yetiştirmek
Analigin amacı sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, organizasyon kabiliyetinin geliştirilmesi, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM merkezlerine sporcu kazandırılması, Türk sporunda sürdürülebilir ve üretken, başarılı bir sistem oluşturulması, Ulusal Spor sisteminin geliştirilmesi, sporun tüm paydaşlarının, sporcu gelişimi için yeniden koordinasyonu, Yüksek Performans Sporcu Havuzu oluşturulması, sporcu performanslarını en üst düzeye taşıyacak bilimsel yapının kurgulanması ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi olarak planlandı.

81 İl 10 Branş 20 Bin Sporcu 
Her ilden  10 branşta 96 bayan, 96 erkek sporcu, 22 antrenör ve 20 idarecinin yer aldığı ve 81 ilin katıldığı Analig’de 20 bin sporcunun müsabakalara katılması hedefleniyor. Analig'de yer alan Trabzon karması takımlar üstün başarı gösterdiler. Trabzon’da yapılan grup müsabakaları da kızlarda birinci, erkeklerde ikinci olma başarısını gösteren Atletizm takımı yarı finale kalma başarısını gösterdi. Badminton’da yarı finalde elenen Trabzon Karması, Basketbol branşında erkekler yarı finale kadar yükselirken kızlar ise final oynama hakkı elde ettiler. Hentbol branşında kızlar ve erkekler yarı finalde elenirken, Judo da erkekler yarı finalde elenirken, kızlar final grubuna kalma hakkı elde ettiler. 

Şampiyonluk İle Dönecekler
Karate müsabakaları için Zonguldak’a giden Trabzon Karate takımı ise hem kız, hem de erkeklerde birinci olarak Elazığ’daki finale kalma başarısı gösterdiler. Masa Tenisi branşında yarı finale yükselen Trabzon karması, Voleybol branşında kız ve erkek takımı Bursa’da yapılacak olan final müsabakalarına katılacak. Trabzon karması Taekwondo ve Yüzme branşında ise yarı finalde elendiler.  Analig müsabakalarında başarılı olduklarını ifade eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Analig müsabakalarında Trabzon takımlarımızın hepsi en az yarıfinale kalma başarısı gösterdiler. Final gruplarında mücadele edecek olan takımlarımızın şampiyonluk  ile geri döneceklerinden eminim” şeklinde konuştu.