Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla Ortahisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Spor Şöleninde şampiyon olan okullara kupa ve madalyaları törenle verildi.

‘Tesislerimiz Şenleniyor’ projesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi spor tesislerinde gerçekleştirilen törene Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünü hatırlatarak, “Bu herşeyden önce şiar almamız gereken en önemli hususlardan biridir. Sizin geleceğe hem zihinsel hem bedenden hazırlanmanızın yolu spor yapmaktan geçiyor. İlimizde, ilçemizde sporun daha yaygın hale gelmesi için bu yıl 20 okul ve 250 sporcunun katılımı ile 23 Nisan’da başlattığımız ‘tesislerimiz şenleniyor’ projesini yalnız eğitim öğretim dönemlerinde değil yaz okullarında da bu projeyi genişleterek tesislerimizin öğrencilerimiz ile buluşmasını sağlayacağız. İlimiz mükemmel tesislere sahip, bu tesisleri cıvıl cıvıl doldurmanız en büyük arzumuzdur” dedi.

Sporun hayatın her bölümünde olması gerektiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Hem obezite ile hem kötü alışkanlıklara mücadele için spor yapalım. Bu etkinlikler Trabzon’a çok yakışıyor”  diye konuştu. Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse de, “Bu yıl başlattığımız bu uygulama inşallah bundan sonra da daha da genişleyerek devam edecektir” dedi. 

 

ŞAMPİYONLAR;

Futbol Erkekler Cumhuriyet Ortaokulu, Hentbol erkekler Akyazı Ortaokulu, Hentbol kızlarda Bener Cordan Ortaokulu

İKİNCİLER

Futbol erkekler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Hentbol erkekler İskenderpaşa Ortaokulu, Hentbol kızlar Yunus Emre Ortaokulu

ÜÇÜNCÜLER

Futbol erkekler Akoluk Ortaokulu, Hentbol erkekler Beşirli İMKB, Hentbol kızlar İskenderpaşa Ortaokulu