Trabzon Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularından peş peşe başarılı haberler geliyor.  Disk atmadaki gururumuz Burak Dertli ile cirit atmada Avrupa gençler barajını geçen Ümmet Değirmenci, 2 büyük organizasyonda madalya avına çıkacak. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bu gençler geleceğimiz, onlara güveniyoruz” derken, Antrenör Adem Batar da, “Çok yetenekli iki sporcum da madalya ile dönecek” diye konuştu.

BURAK: DÜNYANIN EN İYİ 6. DERECESİ

Fransa'da yapılan Dünya Okul Sporları (ISF) Atletizm Şampiyonası’nda disk atmada Burak Dertli, 55.56 cm ile dünya ikincisi oldu. Şanssız bir yarışma geçirerek gümüş madalyada kalan ancak daha önce yaptığı 60.36 cm’lik atışı ile Dünya’nın en iyi 6’ıncı derecesine sahip olan Burak Dertli, altın madalyaya Kenya’da ulaşmaya kararlı. 12-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında ay-yıldızlı bayrağı göndere çekme sözü verdi.

ÜMMET: AVRUPA BARAJINI GEÇTİ

Geçen hafta Romanya'nın Piteşti kentinde yapılan 47. Balkan U20 Atletizm Şampiyonası'nda da TOHM sporcularından Ümmet Değirmenci  cirit atmada madalya kazandı. 68.68 cm’lik atış yapan Değirmenci, bu derecesi ile Avrupa gençler barajını geçmeyi başardı.  20-23 Temmuz tarihleri arasında Grosseto – İtalya’da yapılacak olan Avrupa U20 Gençler Şampiyonasında ay-yıldızlı formayı giyecek olan başarılı sporcu, “Hedefim İtalya’dan da madalya ile dönmek” dedi.