Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen engelli bireylere bakış açısı son yıllarda iyice değişmeye başladı. Yapılan projeler amacına ulaşırken, aileler de artık çocuklarını evde tutma yerine her türlü aktiviteye katılmaları için seferber oluyor. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor okullarının ‘özel’ misafirleri de giderek artıyor.

Yomda Cimnastik Salonunda hentbol kursu alan özel çocuklara eşofman hediye eden il Müdürü Birdal Öztürk, “Bu çocukları bu tür etkinliklerle buluşturmak için herkes elinden geleni yapmalı. Tabi ki buna önce aileler karar vermeli. Çocuğunu toplum içine çıkarmaktan çekinmemeli, yorulmamalı.  Yomra’da buna öncü olan fedakar annelere teşekkür ediyorum” dedi.

Özel eğitmenleri ve anneleri ile geldikleri spor salonunda hentbol kursu alan özel çocukların her geçen gün daha çok gelişim sağladığını kaydeden Antrenör Hakan Dülger, şu bilgileri verdi: “Bu kursa kayıt yapan çocuklar ilk güne göre daha uyumlu, sözleri daha iyi algılıyor ve istenileni yerine getiriyor. Spor yaptıkça hırçınlıkları azalan bu çocuklar sporla daha fazla buluşmalı.”

Yomra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu da, “Bu çocukları sadece sevmek yetmez. Onları mümkün olduğu kadar toplumla kaynaştırmaya çalışmak, etkinliklere katılmalarını sağlamak, imkanlar ve ilgi alanları ölçüsünde spor yaptırmak gerekir. Bu anlamda engelli çocuklarını düzenli olarak spor tesislerimize taşıyan aileleri takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.