Bulgaristan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Trabzonlu boksör Mehmet Aydemir, büyük bir başarı gösterdi. 64 kilogramda mücadele veren milli boksör, birbirinden güçlü rakiplerini geride bırakarak bronz madalya kazandı.

Sofya’da yapılan Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda mücadele veren Mehmet Aydemir, ilk maçında İrlanda, ardından da Ermenistan ve İskoçya şampiyonlarını yenmeyi başardı. Başarılı boksör, yarı final maçında Moldovalı rakibine sayı ile yenilerek bronz madalya ile yetindi. Başarılı sporcu Mehmet Aydemir, Trabzon’a gelişinde havalimanında kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, Akçaabat İlçe Spor Müdürü Engin Uzun, Boks İl Temsilcisi Muzaffer Altuntaş, Milli Antrenörler Cengiz Örseloğlu ve Murat Özdemir’in yanı sıra sporcunun ailesi, arkadaşları ve sporcular katıldı.

6 kez Türkiye şampiyonluğu bulunan 17 yaşındaki Mehmet Aydemir, “Hedefim Avrupa şampiyonluğu idi, çok yaklaştım ama üstün oynadığım maçı sayı ile kaybederek bronz madalyada kaldım. Asla pes etmem. Trabzon’uma ve güzel ülkeme söz veriyorum, artık daha çok çalışıp önümüzdeki yıl yapılacak olan Dünya şampiyonasında Türk Bayrağını göndere çekmeye kararlıyım” dedi. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Mehmet’in çalışmayı seven, disiplinli, yetenekli ve iyi karakterli bir sporcu olduğunun altını çizdi, “Bu hırsla onun hedeflerini bir bir yakalayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Sporcunun Avrupa şampiyonluğuna çok yaklaştığının altını çizen Antrenör Murat Özdemir, “Açıkçası performansı ile altın madalyayı hak etti. Ancak Moldovalı rakibi ile oynadığı maçta büyük haksızlığa uğradı. Ama bunlar bizi yıldırmayacak, Mehmet, üstün yeteneği ile ülkemize madalyalar getirmeye devam edecek” ifadelerini kullandı. Antrenör Cengiz Örseloğlu da, sporcunun Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda madalya kazanan tek erkek sporcu olduğunun altını çizdi, “Mehmet büyük potansiyeli olan bir sporcu, hedefi önce Dünya Şampiyonası, ardından da 2024 Olimpiyatları. Yolu açık, ülkemizin gururu olacak” diye konuştu.