Her yaştan insanı hareketsiz yaşamdan uzaklaştırarak sporla buluşturmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Amatör Spor Haftası, Trabzon’da başlayan çok sayıda etkinlikle kutlanıyor. Valilik önünde düzenlenen törenle start verilen Hafta kapsamında birçok branşta turnuvalar düzenleniyor.  Törende Atatürk Anıtına çelenk sunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hedefimiz herkese bir şekilde spor yaptırmak, sporu sevdirmek. Bunu başarabiliriz” dedi.

 

İl Müdürü Öztürk, Trabzon’da dileyen herkesin, modern tesislerde rahatlıkla spor yapabileceğinin altını çizdi, “Hem tesislerimiz, hem de antrenörlerimizle insanları her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için spor yapmaya çağırıyoruz. Hareketsiz yaşam çağımızın büyük sorunlarından biridir. Bu bilinçle, herkesin mutlaka yapabileceği bir spor branşı olduğunu hatırlatıyoruz. Hafta dolayısıyla da insanları sporla buluşturmak amacıyla çok sayıda turnuva düzenliyoruz” diye konuştu.

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, “Amatör sporlar sadece insanların bedensel ve ruhsal gelişimini düzenleyen bir etkinlik değil, aynı zamanda çağımızın en büyük sosyal olaylarından bir tanesidir. Spor tesislerinin sayısını artırmak, sosyal ve eğitici projeler yapmak, gençleri spor alanlarına çekerek, bugün devlet olarak mücadele ettiğimiz madde bağımlılığına bulaşmalarını engelleyecek ve sağlıklı bir toplum olmamızsa yol açacaktır” dedi.

 

Amatör Spor Haftası nedeniyle hafta sonu karate, masa tenisi ve atletizm turnuvalarının yapıldığı Trabzon’da bu etkinlikler bu hafta da devam edecek. Bu turnuvaların yanı sıra satranç, eskrim ve tenis müsabakaları ile de şenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinliklerinde dereceye giren sporculara ödülleri, 14 Ekim’de ASKF Binasında düzenlenecek olan törenle verilecek. Öte yandan Trabzon’daki birçok ilçede de söz konusu hafta dolayısıyla müsabakalar düzenleneceği açıklandı.