Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Eylül ayındaki faaliyet sayısı, etkinliklere katılım ve üye sayısı gibi kriterlerde yapılan değerlendirmeler sonucunda Trabzon Of Gençlik Merkezi, Türkiye’deki 310 gençlik merkezi arasından ayın gençlik merkezi seçildi.

Türkiye genelinde yapılan ve performans kriterlerinin ele alındığı değerlendirmede Eylül ayında "Ayın Gençlik Merkezi" seçildiklerini ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, "Of Gençlik Merkezimiz yoğun bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Gençlik liderleri ve gönüllü gençlerimiz, gün boyu çocuklardan yaşlılara kadar herkese ulaşmaya, ücra köylerde bile faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu özverili çalışmalarının karşılığında da ülke genelinde ayın gençlik merkezi seçildiler, bu gururu bize yaşattıkları için hepsini yürekten kutluyorum” dedi.

Öztürk, gençlik merkezinin Kod Adı 2023 projesini başarıyla uyguladıklarını, okulları ziyaret ederek ‘Merkezim her yerde’ projesi kapsamında çeşitli eğitimler verdiklerini kalem setleri dağıtıp öğrencilerle yüz boyama, halat çekme gibi oyunlar oynadıklarını, Gençlerin İyilik Ağacı, müzik kursları ve kitap okuma halkaları ile yaşlıların yanı sıra, şehit mezarlıklarını ziyaret ederek ödülü hak ettiklerini kaydetti.

Trabzon’da 9 Gençlik Merkezi bulunduğunu kaydeden Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Adnan Köseoğlu, “Toplumun her kesimine hizmet için kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler düzenleyerek daha çok kişiye gencimize ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Of Gençlik Merkezi Müdürü Murat Harmutoğlu ise, “Bizi son derece mutlu eden bu gelişme, sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Daha yüksek tempoda çalışmalarımızı, etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.