Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ve Hitit Bilgisayar Hizmetleri Şirketi işbirliğinde hayata geçirilen“Uçan Raketler” projesi, hedef şehir olarak belirlenen illerden biri olan Trabzon’da basına tanıtıldıktan sonra gerçekleştirilen gösteri maçıyla başlatıldı.

 

 Beşirli Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Ertufan, Hitit Bilgisayar Hizmetleri Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Sezer Tuğ Özmutlu, masa tenisi bölge ve il temsilciliği yetkilileri, masa tenisi spor kulüp yönetici ve sporcuları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Trabzon’da proje kapmasında, 77 masa 770 raket ve 7 bin 700 pinpon topu dağıtıldı.

 

Anlamlı projenin bir ayağının da Trabzon’da gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, “Daha önce Çorum ve Isparta’da başlatılan projenin 3’ncüsü ilimizde başladı. Bu projeyi daha da anlamlı kılan noktalar, kırsal kesimdeki çocuklarımızın masa tenisi sporuyla buluşturulması ve masa tenisi eğitimi verecek öğreticilerin yetiştirilmesidir. Başarıya giden yol, çocuklarımızı eğitimin yanında kültürel, sosyal ve sportif aktivitelere yönlendirmekten de geçmektedir. Çocuklarımızın donanımlı şekilde yetişmesi için devletimiz önemli projelere imza atmaya devam etmektedir” dedi.

 

Trabzon’un eğitim ve kültür şehri olmasının yanında, önemli bir spor kenti olduğunu da söyleyen Vali Ustaoğlu, “Sporun her dalının tutku halinde yaşandığı bu şehirde böyle anlamlı projelere ev sahipliği yapmak bizler için de son derece önemlidir. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Ertufan ise, “Federasyon olarak sportif alanda elde edilen diğer başarıların yanında, daha çok çocuğa ve gence ulaşmak, onlara spor yaptırmak ve yetenekli olanları Türk sporuna kazandırmak amacıyla Hitit Bilgisayarla başlattığımız bu proje büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Hitit Bilgisayar Hizmetleri Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Özmutlu da toplumsal ve şirketlerinin sosyal sorumluluk yaklaşımı gereği olarak böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. Özmutlu, “İhtiyaç duyulan alanlarda doğru ve faydalı yeni projeler üretmek üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu kapsamda Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile başlattığımız “Uçan Raketler” projesinde, masa tenisiyle birlikte, sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlıklarını da toplumumuza kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tanıtım toplantısının ardından Vali Ustaoğlu ve diğer katılımcılar spor salonunda, ‘Gelin birlikte oynayalım’ sloganıyla gerçekleştirilen Uçan Raketler Masa Tenisi Festivali’ne katıldı. Burada takım sporcularının masa tenisi gösteri maçını izleyen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, program sonunda katılımcılar ve sporcularla fotoğraf çektirdi.