Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptığı dönemde Trabzon’a birçok spor tesisi kazandıran ve onlardan biri olan Beşirli Tenis Kompleksini ziyaret eden Faruk Nafiz Özak, buraya ‘Geleceğin Yıldızları Projesi’ kapsamında eğitim almaya gelen öğrencilerle buluştu. Özak, öğrencilere, “Düzenli spor yapmak, dersleri de olumlu yönde etkiler, bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Her zaman spora zaman ayırın, spor yapmaktan asla vazgeçmeyin” dedi.

SPORUN FAYDALARI

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’le birlikte tesisleri gezen Faruk Nafiz Özak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1930’da şehrimizi ziyaretinde gittiği Trabzon Lisesinde tahtaya,  ‘Bedeni idman, fikri idman ile muhazi olmalıdır’ yazmıştır. Bu çok önemlidir, çünkü eğitimle spor her zaman paralel olmalıdır. Ben profesyonel futbol da oynadım, hayatım hep sporla geçti. Küçük yaştan itibaren hayatımın her döneminde bunun faydasını gördüm” diye konuştu.

SPOR SAĞLIK VE BAŞARIDIR

4 yıl boyunca öğrencilere 14 spor branşının öğretileceği Geleceğin Yıldızları Projesi hakkında bilgi veren İl Müdürü Öztürk, şunları söyledi: “Şu anda projeye katılan öğrenci sayısı 3 bini aştı. Bu proje ile çocuklarımız 14 ayrı branşı a’dan z’ye, uzman antrenörlerimizden uygulamalı olarak öğreniyor.  Spor sağlıktır, başarıdır, özgüvendir, düzendir, sosyalleşmedir. Bu bilinçle öğrencilerini spora yönlendiren 8 okulumuzun idareci, öğretmen ve velilerini yürekten kutluyorum.”