2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına kota almaları için 26-30 Ağustos tarihlerinde Beşirli Tenis Kompleksinde düzenlenen PARPALİ CUP (ITF 3 SERİES)Turnuvasında hem tesislerin durumu, hem de organizasyondaki başarının ardından Trabzon’a 2 yeni turnuva daha verilmesi kararlaştırıldı. Kasım ayında ulusal, önümüzdeki yaz da uluslararası turnuvanın Trabzon’da yapılacağı açıklandı.

ENGELLİLERE UYGUN DİZAYN

ITF-3 kategorisinde ülkemizde yapılan bireysel anlamda en önemli organizasyondaki başarının ardından şehre yeni turnuvaların verilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Beşirli zaten ülkemizdeki en önemli tenis komplekslerinden biri. Turnuva öncesi kortları ve diğer kullanma alanlarını tesisleri engellilere tamamen uygun hale getirmiştik. Şimdi yeni turnuvalar yapılacak, gururluyuz” dedi.

ÖNEMLİ KATILIMCILAR

Beşirli’de gerçekleştirilen PARPALİ CUP’ta Türk sporcuların yanı sıra Japonya, Rusya, Polonya, İngiltere, Yunanistan, İsrail, İran ile Irak’tan, dünya sıralamasında 17, 21, 22 ve 24. sıralarda yer alan sporcular da katılmıştı. TBESF (Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu) Asbaşkanı Önder Yurdagül, “O turnuva her yönüyle mükemmel şekilde gerçekleşti. ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) da bu konudaki memnuniyetini bildirdi” diye konuştu..

ÖNCE TRABCON CUP

Asbaşkan Yurdagül, şunları söyledi: “Ülkemiz ve federasyonumuz adına bir prestij olan bu turnuvada tesislerin engellilere ve tekerlekli sandalye kullanımına uygun olması nedeniyle tüm katılımcılardan teşekkür içerikli geri dönüşler aldık. Bu gelişmelerin ardından 25 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında TRABZON CUP isimli ulusal turnuvamızı burada gerçekleştireceğiz. Ayrıca 2020 yılında da yine Trabzon'a uluslararası bir turnuva almayı planlıyoruz.”