Trabzon’da düzenlenen Türkiye Öğretmenler Kupası, Karadeniz 2. Bölge Futsal ve Voleybol Müsabakalarında şampiyonlar belli oldu. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Beşirli Spor Kompleksinde voleybol, Mehmet Akif Ersoy Çok Amaçlı Spor Salonunda ise futsal maçları yapılan turnuva, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Kategorilerinde şampiyon olan takımlar, Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında mücadele verecek.

 

Farklı illerden toplam 32 takım ve 420 öğretmen sporcunun katıldığı turnuva sonunda Kadın Voleybol’da Ordu ekibi şampiyon olurken, finalde kaybeden Trabzon karması ikinci oldu. Voleybol erkeklerde de aynı sonuçlar ortaya çıktı, Ordu temsilcisi birincilik kupasını kaldırdı, Trabzon ise 2. oldu. Futsal erkeklerde çekişmeli geçen maçların ardından bölge şampiyonluğuna Erzurum karması ulaştı, Rize ise ikincilikle yetindi. Futsal kadınların birincisi ise Erzincan ekibi oldu.

 

 Türkiye Öğretmenler Kupası, Karadeniz 2. Bölge Futsal ve Voleybol Müsabakalarının ödül törenine Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi ile sporcu öğretmenler ve okul idarecileri katıldı. Müdür Öztürk, “Hayatını öğretmeye adayan öğretmenlerimizin yoğun programlarının arasına sporu da sokmalarının çocuklarımıza olumlu yansıyacağına inanıyorum” diye konuştu.