Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünce sporu şehir merkezlerinden en ücra köşeye kadar her yere yaymak amacıyla başlatılan onlarca proje ile her yaştan insan sporla buluşuyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli spor uzmanları, ‘Evinin Sultanları Turnuvası’ ile ev işlerinden bunalan kadınlara da ulaştı, düzenledikleri voleybol turnuvası ile keyifli saatler geçirmelerini, stres atmalarını sağladı.

Toplumun her kesimini düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirerek spor kültürü oluşturmak istediklerini kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz çocuklardan yaşlılarımıza kadar, nerede yaşarsa yaşasın herkese ulaşmak, hareketsiz yaşamdan uzaklaştırmak, sağlıklı bir hayat sürmeleri için sporla buluşturmak amacıyla her türlü imkanı sağlayarak projeler hazırlıyor” dedi.

İl Müdürü Öztürk, şunları söyledi: “Sporu toplumun her kesimine yaymak, ülkemizin dört bir yanında sporun gelişimine katkı sağlamak, spor branşlarının bilinirliğini artırmak, katılımcıların beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek ve spor aracılığı ile sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla hazırlanan projelerden biri de Evinin Sultanları Turnuvası. Arkadaşlarımız ön ayak oluyor, kuralları anlatıyor, kadınlarımız voleybol oynuyor.”

Tonya İlçesine bağlı muhteşem doğası ile ünlü Barak yaylasında da kadınlarla 3X3 Voleybol Turnuvası düzenleyen spor uzmanları Serpil Sungur ile Abdullah Cevahir, “Karadeniz kadını çok çalışkan gerçekten. Çoğunluğu ev hanımı olmak üzere bazıları bu yörede yaşayan, bazıları da pikniğe gelen kadınlar bu aktiviteyi anlattık, hepsi memnuniyetle katıldı. En önemlisi çoğunluğunun sporda da yetenekli olduğunu gördük” dediler.