Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, yoğun ders programlarına kısa bir ara verdi, sınav stresini sporla atmaya başladı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen KYK Masa Tenisi İl Birinciliği maçlarına, merkez ve ilçelerde bulunan yurtlarda kalan 74 kız-erkek öğrenci katılıyor. Turnuvada birinci olan öğrenciler, bölge müsabakalarında Trabzon’u temsil etme hakkı kazanacak.

 

Beşirli Spor Kompleksinde açılışı yapılan ve 3 gün sürecek olan KYK Masa Tenisi İl Birinciliğine katılan öğrencileri kutlayan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Birkaç yıl içinde doktor, mühendis, öğretmen, teknisyen, ileriki yıllarda belki de vali, genel müdür olarak karşımıza çıkacak olan arkadaşlarımızın sporla iç içe olması, zararlı alışkanlıklardan uzak durup sağlık için spor yapması çok önemli. Bu öğrenciler, çocuklara rol model olacaklar” diye konuştu.

 

Zor bir ders programı ve sınav takvimi arasında spor yaparak stres attıklarını kaydeden öğrenciler, “Trabzon, spor tesisi anlamında çok özel bir şehir. Onlarca branşı, birbirinden modern tesislerde yapabileceğimiz bir yer. Bu turnuva ile spor yapıyoruz, hem de yeni arkadaşlıklar edinerek maç heyecanı yaşıyoruz. Eğer burada birincilik kazanıp Trabzon’u bölge ve sonrasında Türkiye şampiyonasında temsil edebilirsek, bizim için unutulmaz bir anı olacak” dediler.