Trabzon’da düzenlenen ve birbirinden yetenekli sporcuların katıldığı 9-10-12-14-16 ve Büyükler Atatürk Kupası Tenis İl Birinciliği müsabakaları nefes kesti. TTF Trabzon Tenis İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve 135 sporcunun katıldığı turnuva, Beşirli Tenis Kompleksinde yapıldı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği ve 5 gün süren turnuvada sporcular, hem yetenekleri, hem mücadeleleri, hem de centilmenlikleri takdir topladı.

 

Çok sayıda sporseverin de ilgiyle takip ettiği korttaki kıyasıya mücadelelerin ardından kategorilerinde ilk 2’ye giren sporculara madalya ve kupaları Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk tarafından verildi. Müdür Öztürk, “Trabzon, tenis branşı açısından çok şanslı bir il, Türkiye’nin en modern tesislerinden biri burada. Bu branşa ilginin giderek artması çok önemli, yakın gelecekte bu branşta söz sahibi olacağımıza inanıyordum” dedi.

 

Nefes kesen mücadelelerin ardından 9 Yaş Kızlarda Aslı Arslan, 9 Yaş Erkeklerde Ahmet Görmüş, 10 Yaş Kızlarda Beren Teke, 10 Yaş Erkeklerde Deniz Şensoy, 12 Yaş Kızlarda Ada Derin Özbalkan, 12 Yaş Erkeklerde Kayra Alaca, 14 Yaş Kızlarda.Elif Y. Dölekli, 14 Yaş Erkeklerde Ö. Kaan Sevük,16 Yaş Kızlarda Dilara Emir, 16 Yaş Erkeklerde Berke Baydar birinci olurken, Büyük Kadınlarda Serçin Dilek Büyük Erkeklerde de Ahmet Şen zirvede yer aldı.

 

Beşirli’de 12 açık, salonda da 3 kapalı kortun bulunduğunu kaydeden Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur, “Bu rakamlar Avrupa’nın sayılı illerinde bulunuyor. Bu modern tesisler son dönemlerde daha çok dolmaya başladı. İlgi arttıkça rekabet de artıyor ve bu durum sonuçlara yansıyor. Ülke genelinde başarılı dereceler almaya başladık.  Uzman antrenörlerimizle yetenekli isimleri tespit edip çok çalışarak bu alanda daha üst seviyelere çıkmak istiyoruz” dedi.

 

 

9 Yaş Kız: 1. Aslı Arslan, 2. Ecren İkiler

9 Yaş Erkek: 1. Ahmet Görmüş, 2. Eray Ümüzer

10 Yaş Kız: 1. Beren Teke, 2. İpek Bark

10 Yaş Erkek: 1. Deniz Şensoy, 2. İ.Ulaş Çıkrıkçı

12 Yaş Kız: 1. Ada Derin Özbalkan, 2. Azra Mısır

12 Yaş Erkek: 1. Y. Kayra Alaca, 2. F. Tuna Şensoy

14 Yaş Kız: 1.Elif Y. Dölekli, 2. Azra Eylül Ünsal

14 Yaş Erkek: 1. Ö. Kaan Sevük, 2. Mert Çakıroğlu

16 Yaş Kız: 1. Dilara Emir, 2.Zeynep Uzun

16 Yaş Erkek: 1.Berke Baydar, 2.N.Emir Alpak

Büyük Kadınlar: 1.Serçin Dilek, 2. Naz Özen

Büyük Erkekler: 1. Ahmet Şen, 2.Ömer Aydınocak