Muhteşem doğası ile ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl, bundan sonra çıkaracağı başarılı sporcularla da adından söz ettirecek. Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’de, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Judo Federasyonunun ortak projesiyle judo salonu açılıyor.

Sporculuk döneminde milli formayla büyük başarılara imza atan Ayşegül Yılmaz’ın öğretmen olarak Uzungöl’e atanmanın ardından Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Judo Federasyonu harekete geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek, göl manzaralı Uzungöl İlk ve Ortaokulu’nun çatısında, judo salonu açılması kararlaştırıldı.

Okul İdaresi ve Okul Aile Birliğinin büyük özverisi ile2 katlı binanın çatısına, 100 metrekarelik judo salonu kurulması için çalışmalara hemen başlandı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Judo Federasyonu Asbaşkanı Murat Ak ve Çaykara İlçe Müdürü Yusuf Kurt ile birlikte Uzungöl’e giderek salon inşaatını gezdi.

250 mevcutlu okulun müdürü Zennur Sezer, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Keleş ve Beden Eğitim Öğretmeni Ayşegül Yılmaz’la görüşen Müdür Öztürk, “İki hafta içinde salonumuz hizmete açılacak. Burada çok başarılı judocular çıkacağına ve Uzungöl’ün adının sadece turizm değil, spordaki başarıları ile de anılacağına inanıyorum” dedi.