Okulsporları turnuvalarına katılımın sürekli arttığı Trabzon’da liseler arasında Basketbol Genç Kızlar A İl Birinciliği müsabakalarında heyecan sona erdi.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen ve birbirinden yetenekli öğrencilerin mücadele ettiği turnuvada başarılı bir performans ortaya koyan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi takımı şampiyon oldu ve Trabzon’u grup maçlarında temsil etme hakkı kazandı. Turnuvada ikinciliği Zübeyde Hanım Kız Anadolu Lisesi Basketbol takımı elde etti.

VELİ VE ÖĞRETMENLERE TEBRİK

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını veren Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, okul sporlarına ilginin artmasının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Sporun sağlıklı bir vücuda sahip olmak başta olmak üzere, öğrencilere derslerinde de faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sporla stres atarak daha rahat ders çalışan öğrencilerin düzen, konsantre, odaklanma gibi konularda da yardımcısı spordur. Onları spora teşvik eden veli ve öğretmenleri kutluyorum” dedi.

REKOR KATILIM

Hayri Gür Spor Salonunda yapılan müsabakalar sonunda ikinciliği Zübeyde Hanım Kız Anadolu Lisesi takımı elde etti. Birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan Okulsporları Basketbol Genç Kızlar A İl Birinciliği müsabakaları sonunda İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Basketbol Takımı da dördüncü oldu. Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, “Okulsporlarına rekor katılım gerçekleşiyor. Tek hedefimiz herkese spor yaptırmak” diye konuştu.