KEYİF DOLU GÜNLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 16 ayrı yerinde düzenlediği Gençlik Kampları, bu yıl pandemi süreci nedeniyle sadece il içinden ziyaretçilerle yapılıyor. Ülke genelinde en çok tercih edilen kamplardan biri olan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Düzköy Doğu Karadeniz Doğa Kampı, muhteşem doğası, mükemmel tesisleri ve birbirinden güzel etkinliklerle, bu kez genç kızlarla keyif dolu bir döneme ev sahipliği yaptı.

YAYLA HAVASI

Normal dönemlerde 11 ayrı kamp döneminde ülkenin dört bir yanından gelen 2 bine yakın genci ağırlayan Trabzon’un Düzköy İlçesinde bulunan kampa bu kez, il merkez ve ilçelerinden 44 kişi katıldı. Sosyal mesafe kurallarına rahatça uyulması için katılımcı sayısı az tutulurken, bungalov evlerde odalarda sadece bir kişinin bulunmasına izin verildi. Şehir merkezlerinde nemden bunalan kız öğrenciler, yayla havasında serin bir kamp geçirdi.

UNUTULMAZ KAMP

“Bu kampları çok önemsiyoruz. Çünkü hem gençlerimiz yaz tatillerini devlet güvencesi ve kontrolünde huzur içinde değerlendiriyor, hem de yeni arkadaşlıklar ediniyor” diyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Her yıl Hakkari’den Antalya’ya İstanbul’dan Kars’a ülkemizin her yöresinden gençlerimizi burada ağırlıyorduk, bu yıl virüs nedeniyle sadece il genelinden gençler aramızda. Ama her yönüyle unutulmaz bir kamp yaşadılar” dile konuştu.

STRES ATMA YOLU

Pandemi stresini en iyi atma yollarından birinin, bu tür kamplar olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Adnan Köseoğlu, gençlerin at binme, okçuluk, drama, paintball, doğa yürüyüşü, tırmanma gibi etkinliklere katıldığını hatırlattı, “El sanatlarından maneviyat sohbetlerine kadar her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş” dedi. Kamp Sorumlusu Zeki Efendioğlu da, “Kampa katılanlar gün boyu etkinliklerle dolu dolu günler geçiriyor” ifadelerini kullandı.

VEDA GECESİ

Şehir gürültüsünden uzak, serin bir ortamda yapılan, bundan sonra 6 dönem daha gerçekleşecek olan kamp, bu sezonluk yine sadece Trabzon’dan katılımcılara ev sahibi yapacak. Ücretsiz kampta hem eğleniyor, hem yeni arkadaşlar ediniyor. Ateş etrafında düzenlenen veda gecesi ile kamptan ayrılan gençler de, “Bu kampı asla unutmayacağız. Hem eğlendik, hem de yeni arkadaşlıkların temelini attık. Her şey muhteşemdi, dolu dolu günler geçirdik” diye konuştular.  

PANDEMİ KAHRAMANLARI

Öte yandan bir kamp döneminde, pandemi sürecinde fedakarca çalışmalarda bulunan AFAD Müdürlüğü personeli ile sağlık çalışanlarının yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kalan gençler de kamptan yararlandırılıyor. Bu süreçte de çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, gençlik liderleri tarafından katılımcılara sunuluyor.