Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerine üye gönüllü gençler, yaptıkları etkinliklerle takdir topluyorlar. Yaşlıları ve huzurevlerini ziyaretten okullarda boyama, çocuklarla eğlenceli ve eğitici çalışmalara kadar birçok etkinliğe imza atan gençler, son olarak Trabzon sahiline bilinçsizce atılan çöpleri topladılar.

Trabzon Gençlik Merkezine üye gönüllü gençlerin çalışmalarından gurur duyduklarını söyleyen İl Müdürü Birdal Öztürk, “Geçen yıl  Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gönüllük Yılı ilan edilmişti.

Bu doğrultuda bir yandan gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak, girişimcilik ve gönüllülük becerilerini güçlendirecek, toplumsal yaşan bilincinin oluşmasına katkı sağlayacak gönüllülük temalı çalışmalara ağırlık veriliyor. Diğer yandan da çevre kirliğine karşı etkinlikler yaparak toplumsal duyarlılık konusunda da örnek oluyorlar. Hepsini kutluyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri Koordinatörü Adnan Köseoğlu, “Toplumsal sorunlara karşı duyarlı, sorumluluk sahibi, bilinçli, aktif ve hayatın her alanında katılım sağlayan bir nesil var” derken, gönüllü gençlerden Gülhan Sarıtepe de, “En önemlisi çevrenin kirletilmemesi ama ne yazık ki bu konuda duyarsız vatandaşlarımız da var. Mümkün olduğunca bu tür farkındalık etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.