Trabzon’un yetiştirdiği en başarılı sporculardan biri olan, güreşte 2 kez dünya şampiyonu olarak ülkemizi gururla temsil eden Selçuk Çebi, şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığında Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı olarak hizmet görevini sürdürüyor. Trabzon ziyaretinde devam eden yatırımları gezip, yeni projelerle ilgili bilgi alan Çebi, TOHP sporcuları ve ilde kamp yapan Katar Atletizm Milli Takım sporcuları ile de görüştü.

 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile birlikte önce Arsin’e giden Başkan Selçuk Çebi,

Belediye Muhammet Sait Gürsoy ile bir araya geldi, Arsin İlçe Stadının modernizasyonu konusundaki gelişmeleri ve yapılması gerekenleri masaya yatırdı. İlçedeki tesislerin durumunun görüşüldüğü ziyarette, belediyenin bina tahsisi ile ilçede yapılacak olan Gençlik Merkezi projesinin hızlandırılması konusunda da fikir birliğine varıldı.

 

Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin de katıldığı ziyaretlerde Arsin Yeşilyalı Kuran Kursuna gidildi, spor salonuna dönüştürülen yer incelendi, burada okuyan çocuk ve gençler spor malzemesi desteği yapıldı. Daha sonra Araklı Ali Cevat Özyurt Meslek Yüksekokulu’nu gezen heyet, Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çebi Bal ile yurt sorunu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Çözümü için Bakanlık nezdinde girişimler yapılacağı belirtildi.

 

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın’la da bir araya gelen Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, ildeki futbol sahalarının durumu ve yapılan modernizasyon ve tribün çalışmaları ile yeni sahalarla ilgili konular değerlendirildiği görüşme gerçekleştirdi.  Büyükaydın, Trabzon’un futbol kenti olduğunu ve bu bilinçle her türlü yatırımın yapılması gerektiğini belirtirken, Çebi de el birliği ile sorunları rahatça çözeceklerinin altını çizdi.

 

Antrenmanlarını düzernli bir şekilde sürdüren Trabzon TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) ve SEM (Sporcu Eğitim Merkezi) sporcuları ile bir araya gelen Selçuk Çebi, pandemi sürecinde yapılan çalışmalar ve belirlenen kurallar konusunda herkesin hassas davranmasını istedi. Antrenörle görüşen Başkan Çebi, “Ülkemizin geleceği olan ve büyük beklentilerimizin olduğu bu sporcularımızın çalışmalarında en ince ayrıntıları bile değerlendiriyoruz” diye konuştu.

 

Emniyet Müdür Metin Alper ile biraya gelen Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk, pandemi sonrasında emniyet personeli ve ailelerinin tesislerden yararlanması konusunda fikir alışverişinde bulundu. Müdür Alper, “Trabzon’da birbirinden modern çok sayıda tesis var ve onlarca branş yapılabiliyor. Bu büyük bir avantaj, bunu bu ilde yaşayan herkes iyi değerlendirmeli” dedi. İl Müdürü Öztürk de, bu konuda her türlü desteğin verileceğini söyledi.

 

Başkan Selçuk Çebi ve İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon’da kampa gelerek dünyanın sayılı tesislerinden biri olan Söğütlü Atletizm Sahasında antrenman yapan Katar Atletizm Milli Takımı kafilesini ziyaret etti., Doha’da düzenlenecek olan Elmas Lig turnuvası için kamp yaptıkların kaydeden Milli Takım Antrenörü Tomas Lewandowski’ye, “Son derece modern tesisler ve mükemmel bir doğası var. Trabzon’da olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

 

 

Trabzon’un bir spor kenti  olduğunu ifade eden Selçuk Çebi, “Burada her açıdan büyük bir potansiyel var. Sporu çok seven bir halk, bunun için yapılan birbirinden önemli tesisler. Biz de çocuklarımızı, gençlerimizi bu tesislerle buluşturmak için her şeyi yapıyoruz. Sporun halkıÇok’da devam eden spor yatırımlarını gezdi, “Trabzon, gerek sporcu potansiyeli ve gerekse tesis yönüyle her zaman bu alanda önde gelen, başarıları ile ön plana çıkmış bir ilimizdir. Hedefimiz burada daha çok insanı sporla buluşturmak, ulusal ve uluslararası arenada başarılı olabilecek daha çok sporcuyu tespit emek ve her alanda gerekli eğitimini sunup Türk sporunun hizmetine sunmak” dedi.