HER YER DEZENFEKTE

Trabzon, pandemi sürecinde ara verilen spor etkinliklerinin ardından ilk kez geniş katılımlı, bölgesel bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Atletizm Bölgesel U18 Şampiyonası 1. Grup Yarışmalarına 20 ilden 100’ü aşkın sporcunun katıldığı. 2 gün süren yarışma sürecince, Kovid-19 salgını nedeniyle hijyen kurallarına büyük bir titizlikle uyuldu. Trabzon Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Söğütlü Atletizm Stadı, soyunma odaları, çekiç, gülle, cirit dahil yarışmada kullanılan bütün spor aletleri baştan sona dezenfekte edildi.

5 İLDE YAPILDI

Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve birbirinden çekişmeli geçen yarışlarda, sıcak havaya rağmen kadın ve erkek sporcuların gösterdikleri performanslar büyük alkış aldı. 2003 ve 2004 doğumlu sporcuların katıldığı turnuva 5 ilde bölgesel olarak yapıldı, Trabzon’un dışında Ankara, Denizli, İstanbul ve Mersin’de de aynı heyecan yaşandı. Gülle atma, üç adım atlama, uzun atlama, yüksek atlama, cirit atma, 100,-200-400-2000 metre engelli, 100-200-400-800-1500-3000 metre koşuları kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

MÜKEMMEL PERFORMANS

Turnuva öncesinde bütün stadı tamamen dezenfekte ettiklerini ve görevlilerin müsabakalar boyunca virüse karşı alınabilecek bütün önlemleri titizlikle uyguladığını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Her şeyden önemlisi sporcuların sağlığı. Bu konuda en küçük detaylara bile dikkat ettik. Onun dışında sporcular da yarışma boyunca mükemmel performanslar göstererek spor özlemimizi başarıyla giderdi” diye konuştu.

YÜKSEK KATILIM

Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi , “Bu çocukların arasında ileride ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporcular çıkacak, bunu net olarak kanıtladılar” diye konuştu. Atletizm İl Temsilcisi Adem Batar, “Pandemi sonrası yapılan bu turnuvaya katılımın yüksek olması ve sporcuların performansı sevindirici” derken, Bölge Koordinatörü Zeynep Batar, çok yetenekli sporcuların bulunduğunu kaydetti. Bilgi İşlem Hakemi Hasan Ata ise, genç sporcuların yakın gelecekte ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.

HEYECAN SÜRECEK

26-27 Ağustos 2020 tarihlerinde Spor Toto-1. Lig Final Yarışmaları da Trabzon’da yapılacak. Türkiye’nin en modern ve en büyük atletizm tesislerinden biri olan Söğütlü Atletizm Stadında yapılacak olan yarışmalarda ilk 2’ye giren takımlar Süper Lig’e yükselecek.