BÜYÜK DESTEK VAR

‘Futbolcu tarlası’, ‘futbolun beşiği’  ve ‘futbol şehri’ gibi benzetmeler yapılan Trabzon’da gerek mevcut futbol sahalarının modernizasyonu ve gerekse de bunlara yenilerinin eklenmesi konusunda hızlı adımlar atılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 yılı yatırım programı içerisinde Trabzon’daki futbola her açıdan büyük destek verdi. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katkıları, milletvekillerinin destekleri ve Valiliğin koordinesinde Trabzon futboluna uzun süre hizmet etmesi ve genç sporcuların yetiştirilmesi amacıyla ildeki mevcut statların çoğu yenilendi, bazıları modernize edildi, bazıları ise proje aşamasına geldi.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Onlarca branşın yapılabildiği uluslararası standartlardaki spor salonlarına sahip olan Trabzon’da futbol yatırımlarına da büyük önem verildiğinin altını çizen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bakanlığımızın yatırımları ile daha çok kişi, daha modern ortamlarda futbol oynayacak. İlimizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek sporcuların kıvılcımı bu sahalarda atılacak” diye konuştu. Yapılan yatırımlarla Trabzon’da futbol sahaları ile ilgili sorunların bir bir çözüldüğünü kaydeden Öztürk,  bunlara yenilerinin ekleneceğinin de müjdesini verdi, “Diğer branşlara olduğu gibi futbolda da önemli hamleler devam edecek” diye konuştu..

FUTBOLDA ÖNCÜ İL

İl Müdürü Öztürk, şunları söyledi: “Trabzon gerek yetişen futbolcu ve antrenörleri ve gerekse aldığı sonuçlarla her açıdan futbolla özdeşleşen bir şehir. Birçok yönden ülke futboluna çok büyük katkılar yapmış, bu anlamda potansiyeli ile ülkenin bu branşta en önde gelen illerinden biri. Bu gelişimde tesisleşmenin önemi tabi ki çok büyük. Mevcut sahalarımızın modernizasyonu, bunlara yenilerinin eklenmesi gibi konularda Bakanlığımız Trabzon’daki yatırımlara çok büyük önem veriyor. Trabzon futbolundaki büyük potansiyel, umuyorum ki yeni ve yenilenen futbol sahalarımızla birlikte daha da değer kazanacak ve başarılara yenileri eklenecek.”

 

OF İLÇE STADI: Yeni yapılan stat tamamlanma aşamasında. 5 bin seyirci kapasiteli. Yeni sezonda maçlar oynanabilecek.

ARAKLI İLÇE STADI: Tribün ve saha yenileme ihalesi bu ay içinde tamamlanacak. Kısa sürede yapımına başlanacak.

YOMRA SENTETİK SAHA: Proje çalışmaları tamamlama aşamasında. Saha çevresinde düzenlemeler de yapılacak.

A.SUAT ÖZYAZICI STADI: Modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Çevresinde güvenlik düzenlemeleri ve tel örgüler yapıldı.

Ş. GÜNEŞ KOMPLEKSİ AKYAZI STADI ETAP 1 : İki sahaya hizmet verecek olan çift taraflı tribün yüzde 99 tamamlandı, maç oynamaya hazır.

Ş. GÜNEŞ KOMPLEKSİ AKYAZI STADI ETAP2: Profesyonel maçların sahada 2. Etap kapsamında karşı tribünün yapımına başlanıldı. 1500 seyirci kapesiteli

SÖĞÜTLÜ SENTETİK SAHA: Soyunma odası, tribün ve saha zemini iyileştirme çalışmaları tamamlandı.

ÇAYIRBAĞI SAHASI: Yeni yapılan saha her yönüyle tamamlandı, maç oynanmaya hazır.

ÇARŞIBAŞI İLÇE STADI: Projesi tamamlanma aşamasında Tribün ve zemin komple yenilenecek.

VAKFIKEBİR SENTETİK SAHA: Ödenek tahsisi sonrasında aydınlatma dahil modernizasyon ve yenileme çalışması yapılacak.