Cumhuriyet’in ilan edilişinin 97’inci yıldönümü nedeniyle Trabzon’da, Cumhuriyet Haftası kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlendi. Trabzon Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından hafta boyunca birçok ilçede çok sayıda turnuva düzenlendi. Bisiklet yarışlarından satranca, badmintondan atletizm müsabakalarına, karateden ve yelken yarışlarına kadar birçok branşta yapılan turnuvalarla, Çarşıbaşı’ndan Arsin’e, Yomra’dan Sürmene’ye, Şalpazarı ve Beşikdüzü’nden Vakfıkebir’e, Ortahisar’dan Akçaabat’a ve Çaykara’ya kadar bütün ilçelerde Cumhuriyet heyecanı yaşatıldı.

 

Amaçlarının, bir yandan çocuklar başta olmak üzere herkese tarihi bilincini yerleştirmek, Cumhuriyet  değerlerini anlaktmak, diğer yandan da mümkün olduğunca daha çok sporla buluşturmak olduğunu ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Etkinliklerimize sadece çocuklarımız ve gençler değil, her yaştan insanımız katıldı. Bazıları badminton ve satranç oynadı, karate yaptı, bazıları hazırlanan özel parkurlarda zurvayvırla eğlendi, bisiklet yarışı ile heyecan yaşadı. Bu anlamlı haftada, pandemi kurallarına dikkat ederek yaptığımız etkinliklere bilerce kişi katıldı” diye konuştu.

 

Turnuvalara katılımın son derece yüksek olduğunu ifade eden Müdür Öztürk, “Dünya zor bir süreçten geçiyor. Covid19 virüse nedeniyle insanlar kendini doğal olarak çok kısıtladı, hareketsiz kaldı. Biz Cumhuriyet haftasında bu insanlara, kurallara uyulması halinde spor yapabileceklerini de anlatıyoruz. Bundan sonra da her yaştan insanı sporla buluşturmak için projeler hazırlamaya devam edeceğiz. Hedefimiz sadece tesislerimizin bulunduğu yerlerde ve yakınlarındakiler değil, Trabzon’un en ücra köşesindeki insanlara da spor yaptırmak. Bunun için yoğun şekilde çalışmalar yapıyoruz” dedi.