Trabzon’da kaykay sevdalılarının sayıları son yıllarda hızla artıyor. Alan yetersizliği nedeniyle kalabalıkta gönül verdikleri bu sporu yaparken insanlardan tepki aldıklarını kaydeden gençler artık, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve sadece kendilerinin kullandıkları özel alandaki parkurda spor yapıyor. Üniversite sınavına hazırlanan 4 arkadaş Evrim Şahin, Merve Yılmaz, Sudenaz Ayyıldız ve Buse Berber , “Kaykay, hem özgürlük, hem konsantre, hem denge ve biraz da cesaret isteyen bir branş” dediler.

 

“ Heyecan dolu ve eğlenceli bir spor ancak tek sorunumuz var o da, kaykay yapacak alan bulmak” diyen 4 arkadaş, şöyle devam ettiler: “Düz zeminde kaykay yapılabiliyor, bu yerler de çoğunlukla insanların sıkça kullandıkları alanlar oluyor. Meydan parkı alan olarak müsait ama kalabalık. Bu arada bazen çarpışmalar yaşanıyor ve tepki alıyoruz. İl Müdürlüğü binası yanına kurulan platform sadece bize ait ve gönül rahatlığı ile spor yapabiliyoruz. Hepimiz son sınıftayız ve üniversite sınavına gireceğiz. Burada kaykay yaparak hem spor yapıyor, hem de stres atıyoruz.”

 

Gençleri sporla buluşturmak için her şeyi yaptıklarını kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon’da onlarca branşta spor yapılıyor. Biz imkanlarımız ölçüsünde her branş için gerekli alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Kaykay da bu branşlardan biri. Müdürlük binasının yanında, insanların geçiş güzergahında olmayan boş alan bu branş için çok ideal yerdi, kaykay için gerekli platformlar kuruldu ve gençlerimiz artık gündüz, sadece kendilerine ait olan bu alanda spor yapıyor, hareketsiz hayattan uzak kalıyor” dedi.