Her yaştan insanın tenise olan ilgisinin sürekli arttığı Trabzon’da düzenlenen ‘Kadınlarımız İçin Tenis Turnuvası’ tamamlandı.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Tenis İl Temsilciliği organizesi ile düzenlenen turnuvaya katılım büyük oldu. Bir hafta süren ve birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada dereceye girenlere kupa ve ödülleri, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Sevinç Zorluoğlu’nun da katıldığı törende, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi, TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Elif Çakıroğlu ile Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur ve Tesis Amiri Abdullah Cevahir tarafından verildi.

MAZERET OLMAMALI

Belirli yaş üstündeki kadın ve erkeklerin tenisle buluşmasının çok önemli bulduğunu kaydeden Sevinç Zorluoğlu, “Her insanın yapabileceği spor vardır. Biri yürür, biri futbol, biri basketbol oynar. Bazıları koşar. Bireysel ve takım sporları derken, herkesin sporla buluşmanı ve buna vakit ayırmasını çok önemsiyoruz. Tenis turnuvasına katılan kadınlarımızı ve onlara destek için turnuvada yer alan erkekleri yürekten kutluyorum. Herkesi spora davet ediyorum” diye konuştu.

PANDEMİYE UYGUN SPOR

Beşirli’de bulunan Spor Kompleksinde 12 açık, 2 de kapalı alanda kort bulunduğunu kaydeden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Beşirli’nin yanı sıra birçok yerde kortlarımız bulunuyor. Pandemi döneminde yapılacak en iyi branşlardan biri tenis” dedi. Öztürk, şunları söyledi: “Bir yandan bütün kasların aktif şekilde kullanıldığı için ilginin arttığı spor dalı. Diğer yandan da temas olmadığı için pandemi şartlarına da uygun bir branş.  Bu koşullarda düzenlenen turnuva son derece centilmence geçti, arkadaşlarımızın mücadeleleri ise izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Kadınlarımız İçin Tenis Turnuvası sonunda dereceye girenler belli oldu:

Tek Kadınlar: Naz Özen birinci, Nazlıgül Aras ikinci.

Tek Erkekler: Ahmet Şen birinci, Barış Tandoğan ikinci.

Double Kadınlar: Hicran – Ayşe çifti birinci, Naz-Nazlıgül çifti ikinci.

Double Erkekler: Ahmet-Halet çifti birinci, Nedim-Yalçın ikinci

Karışık Çiftler: Nazlıgül – Muhammet  birinci, Hilal – İlker ikinci