Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önderliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla düzenlenen katıldığı ‘23 Nisan Futbol Turnuvası, Mahallede Maç Var' etkinliğinde Trabzon’da yapılan grup müsabakaları tamamlandı. 11-13 yaş grubu çocukların katılabildiği turnuvada, birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından 3 kız ve 3 erkek takımı gruplarını birinci tamamlayıp yarı final vizesini aldı.

 

İllerinde birinci olarak grup müsabakalarına katılmaya hak kazanan 11’er kız ve erkek takımı, Trabzon’da karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı-2 sahasında başlayan, yağışlı hava nedeniyle halı sahada tamamlanan karşılaşmaların ardından kızlarda Giresun, Rize ve Tokat, erkeklerde ise Trabzon, Ordu ve Tokat takımları grup birincileri oldu ve bu ay sonunda başlayacak olan yarı final müsabakalarına katılma hakkı elde etti.

 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Okul Sporları Koordinatörlüğünün organize ettiği grup maçlarına katılan tüm takımları kutlayan İl Müdürü Ozan Çetiner, “Sadece kazananları değil, spor etkinliklerine katılan tüm çocuklarımızı ve onları teşvik eden veliler ile idarecileri kutluyorum. 11 ayrı ilden çocuklar bir araya geldi, centilmence mücadeleler etti, güzel anılar biriktirdi, yeni dostluklar edindi. Sporla iç içe olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

Ülke 8 şehirde yapılan grup müsabakalarının toplam 24 kız ve 24 erkek takımı, 30 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yarı final maçlarına katılacak. Biri Trabzon olmak üzere 4 ayrı şehirde yapılacak olan yarı final karşılaşmalarının ardından ilk 2’ye giren 8 kız ve 8 erkek takım, final maçlarına çıkacak. ‘23 Nisan Futbol Turnuvası, Mahallede Maç Var' etkinliğinin final maçları ise, Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının öncesinde Ankara TBMM’de oynanacak.