Trabzon'da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün ‘Ailemle karate yapıyorum´ etkinliğiyle spora teşvik edilen anne ve babalar, çocuklarıyla birlikte karate yapıyor. Çocuklarıyla birlikte çeşitli savunma hamlelerini, yumruk ve tekme atma tekniklerini çalışan aileler, esneklik gerektiren hareketlerde biraz zorlansa da güzel dakikalar geçirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, aileleri spora teşvik etmek ve çocukların branşa motivasyonlarını artırmak amacıyla `Ailemle karate yapıyorum´ etkinliği başlattı. Beşirli Spor Kompleksi´nde hafta sonu gerçekleştirilen karate eğitimlerine gelen öğrencilerin aileleri de derslere davet edildi. İlk kez karate yapan anne ve babalar, çocuklarıyla karşılıklı teknik çalışma gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen ve büyük ilgi gören etkinlikte anne ve babalar çocuklarıyla birlikte spor yapmanın keyfini yaşadılar.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Çocuklarımız ve gençlerimiz salonlarımızı dolduruyor. Trabzon 7’den 70’e spora meraklı ve yatkın bir şehir. Ortahisar İlçe Müdürlüğümüzce başlattığımız ‘’Ailemle Karate Yapıyorum’’ projesi de sporun sadece gençlerimiz tarafından değil her yaştan her kesimden vatandaşlarımız tarafından da yapılması sağlamak gayesindeyiz. Sağlıklı bir toplum için ailelerin spor yapmasını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek, hareketsiz kalınan zaman dilimini en aza indirmek çok önemli. Aileler  tarafından etkinliğin destek görmesi bizleri daha da mutlu etti.’’ dedi.