Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek olan resmi tören ve programlara katılmak üzere; ülkemizin her bir ilinden ve KKTC’den gençliği temsil edecek olan bir erkek ve bir kadın temsilciler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın her sene ilan ettiği; üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında okuyan, temsil yeteneği olan, çevresine örnek olabilecek olan 18-25 yaş aralığındaki gençlerin başvuruları arasından seçilen ve Trabzon’u temsil edecek olan gençler belirlendi. 16 Mayıs’ta Ankara’da başlayacak olan programa Trabzon’dan Emine Sinem Bostan ve Kemal Özcan Temsilci Genç olarak katılacak.

Seçilen gençler; 16-23 Mayıs tarihleri arasında; Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Gençlik ve Spor Bakanı ile bir araya gelecek, Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenecek olan resmi törenlere katılım sağlayacaklar. Temsilci Genç’ler ayrıca gerçekleştirilecek olan “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programıyla Samsun ve Amasya illerini ziyaret edecek, tarihi ve kültürel zenginlikleri, milli mücadele ruhunu yerinde müşahede etme fırsatı yakalayacak.

Temsilci gençleri makamında ağırlayan ve ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Temsilci gençleri tebrik etti ve kadim şehrimiz Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.