Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Paşanın Bandırma Vapuruyla Samsuna çıktığı ve milli mücadele ışığını yaktığı tarih olan bu anlamlı günün 104. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Samsun’da yakılan İstiklal meşalesi, milletimizin bağımsızlığının müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde azim, inanç ve kararlılıkla verilen o eşsiz mücadele Anadolu’ya dalga dalga yayılmış ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. 

Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar ve gelecek tasavvurlarını buna göre şekillendirirler. İnsan tarihinde sadece geçmişini, yani ne olduğunu değil, aynı zamanda istikbalini de, geleceğini de arar. Dolayısıyla, bir milletin kendi gücünün, benliğinin farkına varması, ancak tarih bilinciyle mümkündür

19 Mayıs 1919, Necip milletimizin şanlı tarihinde çok müstesna bir yere sahiptir. Düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gün olmuştur. Üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye’mizin inşasında ilk tuğlanın konulduğu, topyekûn bir varoluş mücadelesi o gün başlamış ve yarınlarımıza ilham kaynağı olmuştur

19 Mayıs ruhu, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara topyekûn karşı durmanın, azim, inanç ve kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir. Küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyetinin temel çekirdeğini oluşturan da işte bu ruhtur. Bu ruh ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde olduğu gibi alçaklara fırsat vermeyerek bu emaneti yaşatmak, sonsuza dek korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır.

En büyük zenginliğimiz olan gençlerimiz; erdem, irade ve cesaretleriyle Türkiye’yi şahlandıracaktır. Ülkemiz gençlerimizle süper güç olacak, istihdamımız gençlerimizle gelişecek, vizyonumuz gençlerimizle büyüyecek ve zenginleşecektir. Olimpiyatlarda gençlerimiz hep olacak ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Kültürde, sanatta, edebiyatta, her alanda Ülkemiz, gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine gençlerimiz sayesinde ulaşacaktır. Dünyaya yön verecek gençlerimize her alanda güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Bandırma Vapuru’ndaki yol arkadaşlarını, onları ilk önce Samsun’da, ardından Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta bağrına basan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Kore’de, Kıbrıs’ta, Kuzey Irak’ta, Suriye’de, uzun yıllardır süren terörle mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan, tüm askerlerimizi, polislerimizi, ülke sevdalılarımızı, yakın zamanda yaşadığımız asrın felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve yaralı olan depremzedelerimize sağlık ve uzun ömürler temenni ediyorum.

 
       ‘’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”