Okul Sporları Tertip Komitesi tarafından düzenlenen 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında bulunan Okul Sporları Masa Tenisi Gençler(Kız-Erkek) müsabakaları, 50 okul 200 sporcunun katılımıyla Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleşti. Yetenekli genç raketler, kıyasıya rekabet ve heyecan dolu anlar yaşattı.

         Çok zevkli rallilerin gerçekleştiği müsabakalar, birbirinden zorlu ve heyecan dolu anlara sahne oldu. Sporcular görsel zevki yüksek müsabakalar izlettirdi. Müsabakalar sonunda derece elde eden sporcular madalya ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

         Kızlar kategorisinde karşılaşmalar sonunda Beşikdüzü Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. İkinciliği Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi, üçüncülüğü Özel Trabzon Açı Anadolu Lisesi elde ederken Kanuni Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

         Genç erkekler kategorisi karşılaşmaları sonunda Çaykara Anadolu Lisesi dördüncü, Beşikdüzü Borsan İstanbul Fen Lisesi üçüncü, Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci oldu. Final karşılaşmaları sonrası Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği elde etti.

         Dereceye giren sporcuları ve okulları tebrik eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu: “Okul sporlarındaki her branşımıza gençlerimizin yoğun katılım sağlaması bizleri çok memnun ediyor. Çok çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçlar izledik. Okul Sporları her branşta yoğun katılımlarla devam ediyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatlarında sporun önemli bir yeri olduğunu biliyoruz ve tüm imkânlarımızla onların yanındayız. Dereceye giren sporcularımız başta olmak üzere, katılan tüm sporcularımızı ve okullarımızı tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize, okullarımıza, hakemlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.