Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Trabzon’u ziyaret etti. Havaalanında milli sporcuların çiçekle karşıladığı Dr. Enes Eminoğlu ziyaretlerine Araklı ilçesinden başladı. Araklı ilçemizdeki tesislerimizi ziyaret eden Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Araklı Spor Salonunda Okul Sporları Floor Curling Gençler(Kız-Erkek) İl Birinciliği müsabakalarındaki gençlerle sohbet etti, floor curling oynadı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Araklı Gençlik Merkezimizi ziyaret ederek, yapılan atölye çalışmaları ve etkinlikler hakkında bilgi aldı. Yapımı devam eden Araklı Güreş Salonu’nda incelemelerde bulundu.  Araklı temaslarında Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’na Araklı Kaymakamı Yusuf Akın, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu eşlik etti.

         Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu daha sonra Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Eminoğlu ve beraberindeki heyet il genelinde spor alanında yapılan yatırımlar ve projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ile bir görüşme gerçekleştirdi.

  Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu'nun Trabzon ziyaretindeki bir diğer önemli nokta ise gençlik alanına yönelikti. Trabzon Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek gönüllü gençlerle buluştu ve onların projelerini dinledi. Gençlerin eğitim aldığı alanlara, hedeflerine ve geleceklerine yönelik yapılan çalışmalara verilen destekleri gösterdi. Birbirinden kıymetli gönüllülük çalışmalarını tek tek dinleyen Dr. Enes Eminoğlu, güzel sanatlar atölyesindeki eğitim alan gençler tarafından yapılarak kendisine hediye edilen tabloyu çok beğendi.

         Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu'nun bir sonraki ziyareti Beşirli Spor Kompleksi oldu. Burada GSB Spor Okulları kapsamında karate, güreş, futsal gibi çeşitli branşlarda eğitim alan sporcularla bir araya geldi. Çok sıcak görüntülerin ortaya çıktığı buluşmada minik sporcularla yakından ilgilenen ve tek tek kucaklaşan Dr. Enes Eminoğlu, her birine ayrı ayrı başarılar diledi. Sporun farklı alanlarına ve spor tesislerine olan yatırımların geleceğin şampiyonlarını yetiştirmede çok önemli rol aldığını vurguladığı buluşmada sporun tabana yayılması ve gençler arasında spor bilincinin oluşturulması adına önemli değerlendirmelerde bulundu.

  Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, daha sonra Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve şube müdürleri ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

  Dr. Enes Eminoğlu'nun son durağı, Trabzon TOHM ile Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi oldu. Milli sporcularla bir araya geldi ve onlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

  Dr. Enes Eminoğlu: “Hem sporu tabana yayma hem de ulusal ve uluslararası sportif başarı için tüm ekibimizle, enerjimizle ve motivasyonumuzla bir arada çalışıyoruz. Sizlerin inancı ve heyecanı bizi ayrıca heyecanlandırdı ve mutlu etti. Olimpiyat hazırlık merkezlerimizdeki enerjiyi daha yüksek seviyelere taşımayı planlıyoruz. Bu tesislerimizde gerek sporcu yetiştirme, gerekse bilimsel tabanlı çalışmaları daha da artırma niyetinde başka projelerimiz de var. Avrupa Şampiyonlarında Dünya Şampiyonalarında göğsümüzü kabartan sonuçlar almaya devam ediyoruz. 2024 yılındaki Paris Olimpiyatları başta olmak üzere her bir organizasyonun sizler için ayrı bir heyecan ve başarı hikâyesi olacağına inanıyoruz.” dedi.

  Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi’ni gezen Dr. Enes Eminoğlu, bu merkezin sporcuların gelişim süreçlerine katkıları hakkında bilgiler aldı. Dr. Enes Eminoğlu, ziyareti sırasında merkezin sunduğu teknik altyapı ve performans analizi imkânlarını ve genç sporculara sağlanan eğitim programlarını detaylı bir şekilde incelendi. Genç sporcuların sportif başarılarına katkıda bulunacak stratejik adımların atılmasını sağlamak amacıyla bu tesislerin etkin bir şekilde kullanılmasına yönelik çözümler üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

         Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu son olarak Trabzonspor’u ziyaret etti. Kulüp idari binasında Trabzonspor Yönetim ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Dr. Enes Eminoğlu’na Trabzonspor forması hediye edildi. Bu ziyareti sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Trabzon’dan ayrıldı.

  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’na nazik ziyaretleri ve destekleri için teşekkür etti.