Saygıyla, minnetle…

Sarıkamış şehitleri 2 bin 200 rakımlı Sis Dağı'nda anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü nedeniyle Şalpazarı Kaymakamlığı, Şalpazarı Belediyesi ile Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi.
Şıhkıranı mevkisinde başlayan ve Sis Dağı'na kadar devam eden yürüyüşe katılan yüzlerce kişi, 200 metre uzunluğundaki bayrağın çevresinde toplandı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program konuşmaların yürüyüşe katılanlara buğday çorbası ikram edildi. Anma yürüyüşüne, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Tonya Kaymakamı Adem Eser, Çarşıbaşı Kaymakamı İsmail Koçdoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Sahil Güvenlik Komutanı Aytaç Bayırlı, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, askerler, vatandaşlar ve gençler katıldı. 

Yürüyüşün ardından düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Arıcıoğlu, çok anlamlı bir organizasyon için bir araya gelindiğini ifade ederek, "Tarihimizin zaferlerle dolu sayfalarının yanı sıra, Sarıkamış'ta yaşanan bu derin acılarla dolu olay da unutulmaz hatıralar arasında yer alıyor. 
Sarıkamış'ın soğuk kışında, vatan savunması için göğsünü siper eden kahraman şehitlerimizin fedakârlıkları, bu toprakların sonsuza kadar özgür kalmasına olan inancın sembolüdür. Onların hatıraları, bu coğrafyanın bağımsızlık mücadelesindeki kararlılık ve azmin bir yansımasıdır. Bir araya gelerek, tarihimizin bu zorlu anısını yaşatmak ve bu kutsal toprakların kahramanlarına olan şükranımızı ifade etmek, millet olarak ortak bir sorumluluğumuzdur.

Yaşlı nesillerden genç kuşaklara kadar herkes, bu birliktelikte geçmişimize duyduğumuz sorumlulukla bir araya geldi. Sarıkamış'taki acı hatıralar, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirdi. Bu anma etkinliği, şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı göstermek ve onların kahramanlık destanını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlendi.
Sarıkamış harekâtı, Rus işgaline karşı geri dönmemek üzere, donacaklarını bile bile yola çıkılan bir kahramanlık destanıdır. On binlerce vatan evladı maalesef karşılaştıkları birçok zorluklar neticesinde şehadete ulaştılar. Mekânları cennet olsun. Bu vesile ile vatandaşlarımızın bekası uğruna şehit olan tüm kahramanlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyor, kendilerini şükranla anıyorum.” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.