Trabzon’da ‘Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla düzenlenen bisiklet turuna bir hayli spor tutkunu katıldı. İl Müdürü Arıcıoğlu, Trabzon’un spor ve sağlıklı yaşam konusunda önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11.si Trabzon’da muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti. Yeşilay’ın öncülüğünde, İl Müdürlüğümüzün de paydaşı olduğu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği  ‘Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla hayata geçen bisiklet turuna, öncesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Yeşilay Şube Başkanı Işıl Demir Güner, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ve çok sayıda sporsever katıldı.

 

SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM ÖNEMLİ

Sağlıklı yaşamın önemine dikkat çeken İl Müdürü Arıcıoğlu, “Trabzon'da gerçekleşen bu özel etkinlik, şehrimizin spor ve sağlıklı yaşam konularındaki farkındalığını artırmak için düzenlendi. Bu anlamlı organizasyon için Yeşilay'a teşekkür etmek istiyorum. Trabzon'un spor kenti kimliğini bir kez daha ortaya koyarak, sağlıklı yaşamı ön plana çıkardık. Yüzlerce bisikletsever, pedal çevirerek bağımlılıkların zararlarına dikkat çekti ve genel sağlık bilincine katkı sağladı. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporun ve sağlıklı yaşamın Trabzon'da her zaman önemli olacağını vurgulamak istiyorum.” dedi.

 

KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, spordaki birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, “Türkiye genelinde yapılmış olan etkinlikte biz de bugün Trabzon'da beraberiz. Büyükşehir belediye başkanımız, genel başkan yardımcımız, il başkanlarımız ve Yeşilay’ımızın değerli yöneticileri aramızda. Bu organizasyona katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Yeşilay’ımızın düzenlediği bu keyifli etkinliğe katılan herkesi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından bisiklet turunun startı verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon'da topoğrafyamız el verdiği ölçüde sporumuzu yapalım, yaygınlaştıralım. Bütün hemşerilerimize hem hizmet edelim hem de sağlıklı yaşama katkı sağlayalım. Bu tür etkinliklere hem şahsım hem de Büyükşehir Belediyemiz olarak destek vermekten gurur duyuyorum.” dedi.

 

ZAĞNOS VADİSİ’NDE ETKİNLİKLERLE SON BULDU

Turun tamamlandığı alanda Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Ortahisar Belediyesi’nin hazırladığı stantlarda çeşitli oyun ve etkinlikler düzenlendi.