Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

             Gazi Mustafa Kemal Paşanın Samsun’a ayak basarak bağımsızlık meşalesini tutuşturduğu tarih olan bu anlamlı günün 105. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs 1919’da, Samsun’da heyecanla yakılan milli mücadele ateşi, Anadolu’ya dalga dalga yayılmış ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

           19 Mayıs 1919, Necip milletimizin şanlı tarihinde çok müstesna bir yere sahiptir. Düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal  o gün başlamış ve özgür yarınlarımıza ilham kaynağı olmuştur.

        19 Mayıs ruhu,  bu milletin en büyük varlığı ve sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara topyekün karşı durmanın ve kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir. Küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturan da bu ruhtur. Bu ruh ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu emaneti sonsuza dek korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en büyük görev ve sorumluluğumuz olmalıdır.

       En büyük zenginliğimiz olan gençlerimiz; Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla, ülkemizi şahlandıracak, dünyaya mührünü vuracaklardır. Ekonomide, Savunma alanında, Mavi Vatan’da, Kültür ve Sanatta, Spor’da kısaca her alanda gençlerimizin omuzlarında muasır medeniyet seviyesine ulaşacaktır. Bizler gençlerimize güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

       Bu duygu ve düşüncelerimle;19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ülke sevdalılarımızı, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum.

          "19 Mayıs Atatük’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. "