Kutlama Programı sabah 09.00’da, il protokolü, gaziler, öğrenciler ve milli sporcuların katılımıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na Çelenk sunularak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sonrasında programının gerçekleştirileceği Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’na geçildi.

Salonda gerçekleştirilen kutlama programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kutlama programına;  Valimiz Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılmaz, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Üniversitelerin Rektörleri,  protokol üyeleri, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu yaptığı konuşmada; 19 Mayıs 1919, Necip milletimizin şanlı tarihinde çok müstesna bir yere sahiptir. Düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal o gün başlamış ve özgür yarınlarımıza ilham kaynağı olmuştur.

  19 Mayıs ruhu,  bu milletin en büyük varlığı ve sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara topyekün karşı durmanın ve kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir. Küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturan da bu ruhtur. Bu ruh ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu emaneti sonsuza dek korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en büyük görev ve sorumluluğumuz olmalıdır.

       En büyük zenginliğimiz olan gençlerimiz; Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla, ülkemizi şahlandıracak, dünyaya mührünü vuracaklardır. Ekonomide, Savunma alanında, Mavi Vatan’da, Kültür ve Sanatta, Spor’da kısaca her alanda gençlerimizin omuzlarında muasır medeniyet seviyesine ulaşacaktır. Bizler gençlerimize güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle;19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ülke sevdalılarımızı, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. 19 Mayıs Atatük’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. " dedi.

Kutlama Gençliğe Hitabe ile başlayarak Belediye Bandosunun ve lise öğrencilerinden (1461 gençten) oluşan dev koronun müthiş performansıyla salonda ki tüm katılımcılarında eşlik etmesi, bayram coşkusunu arttırdı.

Kutlama programı; Halk Oyunları gösterisi, Karate, Boks, Capoeira ve Artistik Cimnastik branşlarında spor gösterileri, spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ardından  protokol üyeleriyle Gençlik Ruhu Görsel Sanatlar Sergisi’nin gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.