Vali Aziz Yıldırım, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcularına Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gönderdiği sporcu malzemelerinin dağıtım programına katıldı. Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun hazır bulunduğu programda sporcularla akşam yemeğinden sonra malzemelerin dağıtımı yapıldı.

Programda Vali Yıldırım, sporcularla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti ve kendilerine başarılar diledi. Sporculara yönelik bazı tavsiyelerde bulunan Yıldırım, sporun disiplin ve ahlaki değerleri içeren önemli bir alan olduğunu vurguladı. Vali Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Spor kendi içerisinde disiplini ve ahlaki değerleri barındıran bir alandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, sporcu zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmalı. Bu özelliklere sahip olduğunuzda, başarı da kaçınılmaz olacaktır."

Konuşmasının devamında ilin spor altyapısının güçlü olduğuna dikkat çeken Yıldırım, mevcut potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. "İlimiz, spor altyapısı bakımından oldukça güçlü bir ildir. Mevcut potansiyelimizi en iyi şekilde değerlendirmenizi ve ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe çekmenizi bekliyoruz. Sizler, bu başarıyı elde edecek güce sahipsiniz. Sizlere güveniyor ve başarılar diliyorum," dedi.

Program boyunca sporcular ve antrenörler, Vali Yıldırım'dan malzemelerini alırken büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadılar. Sporculara yeni malzemeleri dağıtıldıktan sonra, toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve etkinlik hatıra kareleri ile ölümsüzleştirildi.

İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise;

“Başarılı sporcularımızla gurur duyduklarını belirterek, sporcularımızın tüm ihtiyaçlarını Bakanlığımızın destekleriyle karşılamak onların yanında olmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Burada Sayın Valimizin katılımlarıyla spor malzemelerinin dağıtımlarını yaptık. Devletimizin imkânları sporcularımızın gayretleri, antrenörlerimizin çabalarıyla inşallah daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.