Trabzon Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Okul sporları alanındaki başarıların ödüllendirildiği 2. Dönem Toplu Ödül Töreni, 07 Haziran Cuma günü Beşirli Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlendi.

Ödül törenine, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk,  Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, Meteoroloji Bölge Müdürü Barış Özgün,  İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bektaş, TFF Bölge Müdürü Hamdi Arslan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sporun gençlerin bedensel ve ruhsal olarak gelişimlerinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, “Gençlerimiz birçok spor dalında kendilerini ispatladılar. Branşlarında dereceye girerek bugün burada ödül alacak öğrencilerimiz, sadece sportif başarılarıyla değil, aynı zamanda bu değerleri benimseyip hayata geçirmeleriyle de bizleri gururlandırmaktadırlar.

Spor sizleri hem fiziksel olarak güçlü kılarken, hem de hayatın her alanında karşınıza çıkacak zorluklarla baş edebilmenizi sağlayacaktır. Bugün burada alacağınız ödüller, sizlerin azimle ve kararlılıkla çalıştığınızın birer nişanesidir. Bu başarılarınızın devamını diliyor, her alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum." dedi.

İl Müdürü Arıcıoğlu konuşmalarında ; “Önemli bir organizasyonu tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Ödül törenimizde Bocce, Basketbol, 3x3 Basketbol, Futsal ve Futbol branşları yer almaktadır.  17 kategoride yaklaşık 65 okuldan 640 öğrenciye kupa ve madalyalarını vereceğiz.

Okul Sporları olarak Trabzon’da 47 branşta 218 kategoride faaliyet yapılmış olup toplam 59.111 öğrenciye ulaşmış olduk. Yaptığımız bu organizasyon neticesinde 7 okulumuz takım halinde Türkiye Şampiyonu, 4 takımımız Türkiye ikincisi, 2 takımımız Türkiye üçüncüsü, 3 takımımız ise Türkiye dördüncüsü olarak bizlere büyük gurur yaşattılar.

ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) tarafından Mayıs ayında Çin’de yapılan Dünya Şampiyonasında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Dünya 6.sı olarak bizleri en güzel şekilde temsil etmişlerdir.

  Trabzon Spor Lisesi Güreş takımı 2024 yılı ISF tarafından Ekim ayında Bahreyn’de yapılacak olan Okullar arası Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır.

  Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında Ferdi olarak ilimizi temsil eden 21 sporcumuz Türkiye Şampiyonu, 29 sporcumuz Türkiye İkincisi, 45 Sporcumuz Türkiye Üçüncüsü ve 10 sporcumuz Türkiye Dördüncüsü oldular. Böylece Okul Sporları Türkiye Şampiyonalarına Trabzon Spor Şehri olarak damgamızı vurduk. ” dedi

  Katılım sağlayan saygıdeğer protokole, emeği geçenlere teşekkür eden Arıcıoğlu, “Dereceye giren tüm takımları ve sporcuları kutluyor, Türkiye şampiyonlarında bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

  Başarılı olan okul takımları, aldıkları derecelere göre kupalarla ödüllendirilirken, bireysel başarı gösteren öğrenci sporcular da madalya ve başarı belgesi ile onurlandırıldı. Toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.