Trabzon Valiliği himayelerinde, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde; çocukların ve gençlerin sporla tanışması, sporun tabana yayılması amacıyla geleneksel hale getirilen Yaz Spor Okulları başladı.

Ganita mevkisinde yapılan açılış törenine; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli,  Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

32 branşta 71 tesiste 217 antrenörle başlayan GSB Spor Okulları açılış töreninde konuşma yapan Vali Yıldırım; “18 ilçemizde başlayan Yaz Sporları sayesinde çocuklarımız yaz tatilinde ne yapacağız diye düşünmeyecekler. Yaz boyunca antrenörlerin eşliğinde konforlu bir şekilde kurslara devam edecekler. Yeni eğitim sezonuna dinlenmiş, kendilerini geliştirmiş, bedensel olarak sağlıklı bir şekilde başlamış olacaklar. Bu kurslarımızla çocuklarımızın ne kadar yol katettiklerini hep birlikte göreceğiz. Bu imkânı çocuklarımıza sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere diğer ilgili kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı sporla buluşturmak istedik. Tatil dönemini sporla geçirmeleri onların sağlığı için çok önemli. Bu tür projeleri çok faydalı buluyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arıcıoğlu; “Spor kültürünü toplumun geniş kesimlerine yaymak ve çocuklarımızı erken yaşlarda sporla tanıştırmak amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla tanışmasını, sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Spor, sadece fiziksel gelişim için değil, aynı zamanda zihinsel ve sosyal gelişim için de son derece önemlidir.’’ dedi.

            18 ilçede başlayan ve tamamen ücretsiz olan yaz spor okulları, eylül ayına kadar devam edecek.