Sis Dağı’nda Tarihe Vefa: “Şehitlere Vefa Yürüyüşü”

Tarih bilincini genç nesillere aşılamak ve vatan uğruna yapılan fedakârlıkları anmak amacıyla düzenlenen “Şehitlere Vefa Yürüyüşü”, Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Sis Dağı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlik, şehitlerimizin aziz hatıralarına duyulan minneti ifade ederken, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Sis Dağı’nın karla kaplı zirvesinde başlayan etkinlikte binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek milli birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha pekiştirdi. Şalpazarı’nın eşsiz doğası ve soğuk havaya rağmen kararlılıkla gerçekleştirilen yürüyüş, tarihe vefa ve şehitlerimize minnet duygularını derinleştiren bir atmosfer yarattı.

Anma etkinliğine; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cemil Uzuner, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, şehit aileleri, gaziler, gençlik merkezleri gönüllüleri ve yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı.

Vali Aziz Yıldırım: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır”

Programda konuşma yapan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sarıkamış şehitlerinin destansı mücadelesini anımsatarak, “110 yıl önce, Sarıkamış’ta Mehmetçiklerimiz vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için karların altında soğuktan donarak şehit oldular. Onlar, tek bir kurşun dahi atmadan, vatan toprağına al kanlarıyla ay-yıldızımızı nakşettiler. Bugün bu bayrak hâlâ dalgalanıyorsa, bu ezanlar hâlâ okunuyorsa, bu onların sayesinde. Bizler de onların torunları olarak bu toprakları canımız pahasına savunmaya devam edeceğiz. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekânları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Metin Genç: “Şehrimizin En Nadide Topraklarındayız”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizin en nadide topraklarından birindeyiz ve bugün sıradan bir buluşma için değil, çok anlamlı bir amaç için buradayız. Anadolu'nun kadim topraklarını bize Türk yurdu olarak emanet eden Sarıkamış şehitlerimizi anıyoruz. Peygamberimizden sonraki en yüce makamda olduğuna inandığımız şehitlerimizi rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Bu kadim topraklarda mücadelemizi tam bağımsız Türkiye yolunda sürdürmeye devam edeceğiz.”

Lokman Arıcıoğlu: “Tarihimizi Yaşatarak Geleceği İnşa Ediyoruz”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, tarih bilincinin gençlere aktarılmasının önemine değinerek, “Bu yürüyüş, sadece bir anma değil; gençlerimize “vatan sevgisini, fedakârlığı ve birlik olmanın değerini öğretmenin bir vesilesidir. Sarıkamış şehitlerimizden aldığımız ilhamla gençlerimizi bu bilinçle yetiştirmek en büyük görevimizdir. Gençlik merkezlerimizden gelen gönüllülerimiz de burada, milli birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini sergiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik Merkezi Gönüllüleri Yürüyüşte Yer Aldı

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezleri gönüllüleri, etkinlikte aktif rol aldı. Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan gençler, vatan sevgisi ve birlik ruhunu bir kez daha pekiştirdi. Katılımcılar dualarla şehitlerimizi rahmetle anarken, Sis Dağı’nın zirvesinde duygu dolu anlar yaşandı.

Şehitlere Vefa Yürüyüşü, Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere tüm vatan evlatlarının aziz hatıralarına yapılan dualar ve temsili törenle sona erdi. Bu anlamlı etkinlik, milli birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile oldu.