Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde, ülkemizde sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzının teşvik edilmesi amacıyla 2024 yılı yeniden 'Hareketlilik Yılı' ilan edildi. Bu kapsamda düzenlenen ilk etkinlik, Herkes için Spor Federasyonu ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşti. Ganita Eğlence Alanı'nda başlayan etkinlik, velilerin de yoğun ilgisiyle, çocuklar ve aileler arasında büyük bir coşkuyla geçti. Bu etkinlik, sağlıklı yaşam bilincinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Çeşitli açık alan spor branşları, spor gösterileri ve müzikle dopdolu bir programla hareketlenen şenlik, 7'den 70'e herkesi kendine çekti. Etkinliklerde; atletizm, voleybol, masa tenisi, badminton, futbol, langırt, branşlarında spor şenlikleri ile çeşitli açık alan spor branşları, spor gösterileri ve müzik içeren program, çocuk, yaşlı, genç her kesimin katılımlarıyla renklendi.

Katılımcılar, bedensel farkındalığı artıran spor aktivitelerinden geleneksel oyunlara, rekabetçi sporlardan çocuk oyunlarına kadar geniş bir yelpazede eğlenceli etkinliklere katılma fırsatı buldu.

İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Trabzon'da düzenlenen Hareketlilik Yılı etkinliğinin başlangıcını gerçekleştirmek için bir araya geldik. Sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını teşvik etmek, sporun önemini vurgulamak ve toplumu harekete geçirmek için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, çeşitli spor dallarını deneyimleme fırsatı bulacak, sporun yaşamımıza kattığı değerleri bir kez daha hatırlayacağız.

Sporun sadece bedensel sağlık için değil, aynı zamanda ruhsal ve sosyal yönden de büyük önemi var. Spor yapmak, sadece vücudumuzu güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda spor etkinlikleri insanları bir araya getirir, toplumsal bağları güçlendirir ve yeni dostluklar kurulmasına olanak tanır.

Bu alanda, gençlerimizden yaşlılarımıza, herkesin spor yapma ve aktif bir yaşam tarzı benimseme fırsatı bulduğu bir ortam oluşturduk. Umuyorum ki bu etkinlik, sporu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmemiz için bize ilham verecek ve hareketli bir yaşam tarzının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamamıza yardımcı olacaktır. Hepinize keyifli ve sağlıklı bir gün dilerim.”dedi.