Başarıları ile güreşin yükselen yıldızları arasına ismini yazdıran Trabzon TOHM sporcusu Beyzanur Akkuş ve Özlem Gürsoy, Sırbistan’da düzenlen U17 Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etti.

24-30 Haziran 2024 tarihlerinde Sırbistan’da düzenlenen U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 65 kg. kadınlar kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Beyzanur Akkuş altın, 57 kg. kadınlar kategorisinde Özlem Gürsoy gümüş madalya ile ülkemize dönerken bir başka başarı haberi de bokstan geldi.

Bosna Hersek'in Sarajevo şehrinde 23 Haziran-01 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen Yıldız Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonasında 54 kg. Azra Ocak, bronz madalyanın sahibi oldu.

Beyzanur Akkuş, finalde Rus rakibi Daria Frolova’yı 6-2 yenerek altın madalyaya ulaştı. 

Özlem Gürsoy, Gürcü rakibi Miranda Kapanadze’yi mağlup ederek gümüş madalya sahibi oldu. Akkuş ve Gürsoy,  Avrupa Şampiyonluğu ile başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, " Bu büyük başarılarla gurur duyuyoruz. Bu genç sporcularımız, Türkiye'nin spor alanında gelecekteki potansiyelini gösteriyor. TOHM ve Sporcu Eğitim Merkezleri (SEM) olarak sporcularımıza sunduğumuz imkânların karşılığını görmekten mutluyuz. Beyzanur, Özlem, Azra ve burada kalan tüm sporcularımızın azmi, disiplini ve çalışkanlığından çok memnunum. Onlar, sıkı çalışmanın ve kararlılığın ne kadar büyük başarılara yol açabileceğinin canlı kanıtıdır. Sporcularımıza destek veren ailelerine, antrenörlerine ve tüm teknik ekibe teşekkür ediyorum. Bu tür başarılar, takım çalışması ve birlikteliğin sonucudur. Trabzon şehri olarak spor alanında birçok başarıya daha imza atacağımıza inanıyorum. Gençlerimizin elde ettiği bu başarılar, ilimizdeki spor kültürünü daha da güçlendirecek ve yeni nesil sporcularımız için birer motivasyon kaynağı olacaktır. Beyzanur Akkuş, Özlem Gürsoy ve Azra Ocak’ı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.