Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı’nın Gençler (A-B) ve Yıldızlar (Kız-Erkek) Kros Grup Birinciliği Yarışmaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Atletizm İl Temsilciliği’nin organizesinde Trabzon Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi çevresinde düzenlendi.

Düzenlenen yarışmalara 10 ilden (Kars, Tunceli, Ardahan, Bayburt, Rize, Gümüşhane, Erzincan, Giresun, Ordu, Erzurum) 43 takım ve 217 sporcu katıldı. Yarışlarda sporcular bitiş çizgisine ilk sırada ulaşmak için kıyasıya bir mücadele ortaya koydu.

Genç Erkek (A-B) 5.000 metre, Genç Kız (A-B) 3.000 metre, Yıldız Kızlar 2.000 metre, Yıldız Erkekler 3.000 metre kategorilerinde düzenlenen yarışlar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle takdim edildi.

İl Müdürü Arıcıoğlu madalya töreni sonrasında yaptığı konuşmada, rekabetin ruhuna vurgu yaparak;

“Bugün burada, sadece birincilik madalyaları kazananları değil, aynı zamanda sporun güzelliklerini ve rekabetin ruhunu paylaşan tüm sporcularımızı kutluyorum. Sporda kazanmak sadece madalyalarla ölçülen bir başarı değildir. Aynı zamanda, karakterinizi geliştirmenin, takım ruhunu pekiştirmenin ve başkalarına saygı göstermenin bir yolu olarak da görülmelidir. Bu yolda, sporcu ahlakını benimseyen ve temsil eden tüm gençlerimizi kutluyorum.

Türkiye Şampiyonasında illerini ve okullarını temsil edecek olan sporcularımıza başarılar diliyorum. Hep birlikte, sporun bize kattığı değerleri daha da pekiştirmek adına el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.