Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla başladı.
  GSB Spor Okulları’nda, Trabzon’daki 64 tesiste 05–18 yaş grubundaki çocuk ve gençler yararlanabilecek. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz GSB Spor Okulları 31 branşta, 203 antrenör eşliğinde düzenleniyor.
  Her yıl düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın bu yılki kayıtları 1 Haziran itibariyle başladı. 
Türk sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak ve yaz dönemini verimli hale getirmek için düzenlenen Spor Okulları, 5-18 yaş aralığındaki tüm çocuklara ve gençlere kapılarını açıyor.
  GSB Spor Okulları’nda, çocuklar bir yandan serbest zamanlarını değerlendirebilecek bir yandan da sevdikleri spor branşında kendilerini geliştirebilme imkanına sahip olacak. 31 farklı branşta her biri alanında uzman antrenörler eşliğinde, 5-18 yaş arası tüm çocuklar ve gençler GSB Spor Okulları’na ücretsiz olarak katılım sağlayabilir.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu;
“Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri için GSB Spor Okulları'nı hayata geçirdik. Spor, sadece fiziksel gelişimi değil, aynı zamanda zihinsel ve sosyal gelişimi de destekleyen çok yönlü bir aktivitedir. Yaz Spor okullarında, her branşta uzman antrenörlerimizle birlikte, çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyoruz.  Spor kültürünü genç yaşta kazandırarak, sağlıklı ve aktif bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi tamamı ücretsiz olan yaz spor okullarımızdan yararlanmaya davet ediyorum.” dedi.