Üst Minik Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Trabzon rüzgârı esti.

25 Haziran-03 Temmuz 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Üst Minik Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi. 62 ilden 444 Erkek ve 246 Kadın sporcunun katıldığı Şampiyonada erkeklerde 16, kadınlarda 13 sıklette madalya dağıtıldı.

Bu genç yetenekler, hem teknik becerileri hem de azimleriyle dikkat çekti. Antrenörler eşliğinde yoğun bir hazırlık süreci geçiren Trabzonlu boksörler, ringde sergiledikleri performansla izleyicilerin beğenisini kazandı.

Şampiyonada, 42 Trabzonlu sporcu, farklı sıkletlerdeki mücadelelerde önemli dereceler elde etti.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu "Spora ilginin yoğun olduğu bir coğrafyada yaşamaktayız. Bu ilgiyi doğru yönlendirmek ve gençlerimize sporun önemini aşılamak bizim en büyük görevimiz. Özellikle boks gibi disiplini, azmi ve kararlılığı gerektiren spor dallarında gençlerimizin gösterdiği başarı bizleri gururlandırıyor. Şampiyonada şehrimizi temsil eden tüm sporcularımızı tebrik ediyor, boks yaşamlarında başarılar diliyorum. Bu başarıların arkasında uzun ve zorlu bir hazırlık süreci var. Antrenörlerimizin özverili çalışmaları, sporcularımızın disiplinli antrenmanları ve ailelerimizin desteği elde edilen başarıda en büyük etkendir. Gelecekte de gençlerimizin bu başarılarını sürdüreceklerine inanıyorum. Onların azmi ve kararlılığı, ilimizde sporun daha da yaygınlaşmasına ve daha büyük başarılara imza atmamıza katkı sağlayacaktır. Trabzon olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz," dedi.

Trabzon ve tüm Türkiye'de son yıllarda popüler olan Boksta madalya alan sporcularımız;

54 kiloda Cem Keleş 1. 

57 kiloda Baturalp Çevik 1.

70 kiloda İbrahim Taşkın 1.  

75 kiloda Burak Gediağaç 1.  

 

40 kiloda Ecrin Naz Kılıç 2. 

46 kiloda Erol Buğra Mısır 2.   

50 kiloda Adem Efe Sinecek 2.

   

42 kiloda Poyraz Efe Bal  3.    

42 kiloda Ecrin Naz Aslantaş 3.

46 kiloda Hüseyin Avni Er  3.

48 kiloda Zeynep Şevval Kalaycı 3.

54 kiloda Tanem Durma 3. 

60 kiloda Ravza Ulusoy 3. 

60 kiloda Eğmen Yağız Taşkara 3. 

90 kiloda Bedirhan Berke 3 .

90 kiloda Bedirhan Berke Yılmaz 3.