Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“Bugün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği, demokrasimize ve özgürlüğümüze yönelik haince saldırıların yaşandığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bir kez daha birlikte anıyoruz. Bu önemli gün, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği adına verdiğimiz mücadele ve ortaya koyduğumuz kararlılıkla dolu bir destanın simgesidir. O karanlık gece, milletimizin canı pahasına demokrasisine sahip çıktığı, vatanına olan bağlılığını ve inancını tüm dünyaya haykırdığı bir kahramanlık destanı olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi hain FETÖ darbe girişimine karşı milletimiz tanklara, tüfeklere ve bombalara karşı göğsünü siper etmiş, demokrasimize sahip çıkmış ve tarihi bir direniş sergilemiştir. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden meydanlara koşan halkımız, bu hain darbe girişimine karşı omuz omuza mücadele ederek demokrasiyi ve milli iradeyi savunmuştur. Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onların kahramanlığı, bizlere demokrasinin ve milli iradenin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bu mücadele ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürümekte kararlıyız. Gençlik ve spor alanında yürüttüğümüz çalışmalarla, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, vatansever bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, aziz milletimizin gösterdiği o muazzam direniş ruhunu yürekten hissediyor, birlikte nice güzel yarınlara ulaşacağımıza olan inancımızı pekiştiriyoruz. Bu vesileyle, bu aziz milletin ve devletin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. “ dedi